Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 d'octubre de 2023

Infraestructures

Infraestructures

El temporal malmet les obres del Ministeri a la platja i Crida Premianenca torna a denunciar “l’abocament de milions d’euros al mar”

Joaquim Aguilar
Fotos publicades per Crida on s'aprecien els efectes del temporal sobre les estructures que s'han estat construint els últims mesos

El temporal de mar i de vent que ha estat castigant aquesta setmana el litoral català ha tingut efectes evidents en les infraestructures a mig fer per part del Ministeri a les platges del centre de Premià de Mar. Això ha motivat que ahir el grup de Crida Premianenca emetés un comunicat on, a banda d’assenyalar els desperfectes que han ocasionat les onades sobre els espigons i també sobre altres elements construïts els últims mesos, llançava una pregunta a l’equip de govern al voltant de l’oportunitat d’aquesta actuació. Escoltem el regidor Jordi Estarlich, que ens descrivia in situ els estralls del temporal i parlava de la “tossuderia de llançar diners al mar”:

En el seu comunicat, Crida també es pregunta si les obres han pogut tenir a veure amb l’embassament d’aigua bruta que s’ha fet al costat de l’estació i amb les inundacions que ha patit darrerament la masia de Can Manent.

Hem contactat amb el regidor de front litoral, Antoni Subirà, que justament abans d’ahir es reunia amb la cap d’obra d’aquests treballs. Segons ha explicat, en aquell moment i davant l’anunci del temporal es va decidir aturar les obres i reprendre-les dilluns vinent per refer tot allò que calgués refer. Hem acordat que dilluns mateix, en el benentès que el temporal ja haurà passat, Antoni Subirà ens oferirà un balanç detallat d’aquest episodi. Amb tot Subirà ens ha explicat que ni l’embassament d’aigua bruta al costat de l’estació ni les inundacions de Can Manent tenen a veure amb aquestes obres: segons ha indicat, l’embassament prové d’una avaria del clavegueram a la Riera (en la qual ja s’està treballant) i l’entrada d’aigua a Can Manent és a causa de la diferència de cotes amb la carretera.

Hem parlat avui amb el meteoròleg premianenc Marc Llach, que ens ha explicat que el temporal d’aquesta setmana té l’origen en una senyora borrasca a l’Atlàntic que ha afectat sobretot el centre i l’oest de la península, però que al litoral maresmenc ha arribat gastada i sobretot ha deixat molta pluja al Pirineu. A les nostres platges ha estat un temporal moderat amb vents de garbí (amb cops de 50-60 km/h) onades que han arribat als 2’5 metres d’alçada (maregassa). Avui el vent ja girava cap a ponent i el mar començava a encalmar-se, de manera que en les pròximes hores es podria donar per tancat l’episodi. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura