Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

El servei meteorològic del Consell Comarcal afirma que “caldria un altre Glòria” perquè els indicadors de pluja tornessin a nivells normals

Joaquim Aguilar
Aspecte del mar un dia durant el temporal Glòria (foto: Roger Tamboleo)

El Maresme ha registrat en el que portem d’any un 60% menys de pluja que l’any 2022 a aquestes alçades, cosa que ha portat el meteoròleg del Consell Comarcal, Joaquim Serra, a afirmar que “per capgirar la situació de sequera i que les reserves d’aigua tornessin a nivells normals caldria un altre temporal Glòria”. 

Ho explicava ahir TV Mataró. Segons Serra, d’ençà del Glòria la mitjana de precipitacions s’ha reduït, en alguns casos, a més de la meitat, una situació que no té precedents. En condicions normals, aquest any per aquestes dates haurien d’haver caigut al Maresme uns 150 litres per metre quadrat, i només se n’han registrat 38. Ara, diu Serra, hi ha l’esperança que les setmanes vinents arribi alguna precipitació perquè els mapes a llarg termini així ho indiquen. Serra es mostra optimista i creu que aquesta primavera acabarà sent bastant plujosa. També feina notar al mitjà mataroní que les prediccions climàtiques de fa dècades ja posaven de manifest la institució d’aquesta nova normalitat meteorològica en què es combinen pluges intenses concentrades en el temps i llargs períodes de sequera.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura