Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

22 de juny de 2023

Comarca

Comarca

El PSC del Maresme assegura en un comunicat que la setmana passada tenia tancat un acord de govern amb ERC al Consell Comarcal

Joaquim Aguilar
Foto d'una assemblea recent a la seu de la federació del PSC del Maresme (Foto: PSC del Maresme)

El PSC del Maresme ha acusat ERC en un comunicat d’haver incomplert el compromís que havien assolit aquests dos partits per governar al Consell Comarcal. Segons expliquen, els dos partits es van reunir fins a 3 vegades i van arribar a tancar i signar un document de compromisos i repartiment de responsabilitats (que també han fet públic), un acord que -tal com denuncien els socialistes- la formació republicana hauria “trencat” quan abans d’ahir formalitza un altre acord per governar amb Junts a l’ens comarcal.

El PSC acusa concretament els republicans de no haver “prioritzat als ciutadans/es del Maresme amb un acord d’esquerres i polítiques transversals que donés un impuls al Consell Comarcal al servei de les persones”, i detalla que l’acord al qual s’havia arribat “garantia afrontar els principals reptes comarcals” com la lluita contra la pobresa i exclusió social, la transició ecològica, la recuperació econòmica, l’educació i la formació, cultura i patrimoni, participació ciutadana o seguretat ciutadana. Segons indiquen, aquests prioritats s’haurien plasmat en un nou Pla d’Actuació Comarcal que també tindria un reflex en l’estructura organitzativa del Consell. Tot plegat, però, ha quedat ara trencat pel viratge d’ERC, a qui acusen, textualment, “d’avalar les polítiques conservadores i poc transparents en el Consell Comarcal del Maresme”.

Vet aquí el comunicat:

Més notícies

Cultura