Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 d'octubre de 2010

Política

Política

El Ple rebutja la moció de IC-V, EUiA, EPM en contra de la ronda del Baix Maresme

Joaquim Aguilar

Detall de la Ronda al seu pas pel baix Maresme

El Ple de d’octubre de l’Ajuntament de Premià de Mar va rebutjar ahir la moció de la Coalició d’Esquerres que demanava l’aturada del projecte de la ronda del Baix Maresme. La sessió va aprovar les ordenances fiscals del 2011 i va encarregar a l’empresa pública Premià Serveis Municipals la gestió de la urbanització del Torrent Malet.

Sessió densa, de contingut polític i amb polèmica final. La sessió ordinària d’octubre del ple de Premià de Mar portava punts de diverses àrees i retornava amb una moció i una pregunta, elements que feia mesos que no apareixien a un ordre del dia. Repassant els continguts més destacats, començaríem per l’àrea de Serveis Econòmics que, tal com avançàvem ahir, presentava les ordenances fiscals pel pressupost 2011. Les úniques ordenances que variaven, ja ho vam explicar, eren les d’ocupació de la via pública i la de l’IAE. El regidor de Serveis Econòmics, Miquel Àngel Méndez, va defensar les ordenances 2011 en el marc de la contenció de la pressió fiscal que intenta dura a terme l’equip de Govern. De fet el punt va tirar endavant amb les abstencions de l’oposició.

Per cert que en la discussió del punt, i mentre es parlava del futur de la situació econòmica, l’alcalde Miquel Buch va anunciar, per primera vegada, la seva intenció d’optar a la reelecció al càrrec en les eleccions del 2011.

Un  altre dels punts que cridaven l’atenció era la reforma de l’ordenança que regula la zona blava de manera que aquells conductors que hi aparquin sense posar el tiquet corresponent no tindran opció d’anular la multa com fins ara, cosa que sí podran fer aquells als quals els caduqui el temps del tiquet. El punt es va aprovar amb la única abstenció de la Coalició d’Esquerres.

La discussió més política va arribar al final de la sessió amb la moció que presentava la Coalició d’Esquerres sobre la mobilitat de la Comarca i, més concretament, contra la construcció de la ronda del Baix Maresme. La moció es va rebutjar amb els vots a favor de la Coalició d’Esquerres i ERC, els contraris de PSC i CiU, i l’abstenció del PP.

Etiquetes:

Ple

Més notícies

Cultura