Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de juliol de 2012

Política

Política

El ple de juliol aprova els nous preus a l'alça de l'Escola Bressol, l'aigua i la piscina

Joaquim Aguilar

El preu de l’Escola Bressol Municipal per al curs 2012-2013 variarà segons la renda de les famílies, quedant en tres trams de 140€, 160€ i 180€ mensuals. Així ho va aprovar el ple ordinari del mes de juliol celebrat ahir, gràcies als vots favorables de Convergència i Unió, Partit dels Socialistes de Catalunya i Partit Popular. La tinent d’alcalde d’atenció a les persones, Anna Maria Medina, va justificar els preus per la reducció de l’aportació de la Generalitat.

Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres van votar en contra dels nous preus denunciant a més que en la intervenció inicial el tinent d’alcalde d’administració Miquel Àngel Méndez digués que s’havien consensuat. El portaveu socialista Tomàs Esteban va admetre que hauria faltat una darrera reunió amb els regidors per comunicar els preus finals abans de passar per ple. Encara sobre aquest punt, a les intervencions del públic a la part final del ple, una representant dels pares i mares de l’Escola Bressol va mostrar el seu desacord amb les noves taxes i amb la manera com s’ha informat els pares d’aquest canvi.

Uns altres preus que el ple d’ahir va actualitzar són els de l’aigua: la quota de servei s’apuja el 5’20%, la dels comptadors el 5’22% i la tarifa de consum anirà per trams. D’aquesta manera, l’Ajuntament defensa afavorir aquelles famílies que estalviïn aigua: la tarifa del consum fins a deu metres cúbics al mes augmenta el 7’40%, el d’entre deu i vint metres cúbics fins al 20’80% i a partir de vint metres cúbics s’incrementa fins al 26’48%. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Antoni Subirà, va explicar que després de negociar amb l’empresa Sorea l’Ajuntament havia aconseguit actualitzar els preus de manera que es perjudiqués les famílies el mínim possible.

Un altre servei que serà més car després del ple d’ahir és la piscina municipal, amb una quota mensual que passarà a 53’54€ al mes després de realitzar l’actualització de l’IPC de 2011. Aquest canvi suposa un increment del 3’1% respecte el preu anterior.
A banda de tots aquests nous preus, el ple d’ahir també va aprovar el Pla Local de Joventut per als propers quatre anys i fins a tres modificacions pressupostàries que permetran accions com traslladar l’àrea de Serveis Socials a l’Antiga Fàbrica del Gas, instal·lar il·luminació al passeig marítim, rehabilitar el solar sud de La Salle i enderrocar les antigues dependències del CRAM.
Pel que fa al capítol de mocions, a la sessió plenària d’ahir se’n va aprovar una on el ple insta la Generalitat a estudiar totes les opcions i conseqüències possibles de la instal·lació del macrocomplex Eurovegas a Catalunya. Inicialment, la Coalició d’Esquerres de Premià havia presentat una moció totalment contrària al projecte d’Eurovegas, però a darrera hora Convergència i Unió i el Partit Popular van presentar el text de la moció que es va aprovar. Es tractava de la mateixa moció que havia aprovat el Consell Comarcal del Baix Llobregat amb els vots a favor de Convergència i Unió, el Partit Popular i el Partit dels Socialistes de Catalunya, tot i que al ple de Premià els socialistes es van abstenir. Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres van votar en contra de la moció conjunta de convergents i populars, mentre que van votar a favor la moció inicial. Aquesta, en canvi, va ser finalment rebutjada amb els vots contraris de Convergència i Unió i el Partit Popular, malgrat que el Partit dels Socialistes de Catalunya hi va votar a favor.

Interrupció de 40 minuts

Uns 300 manifestants van interrompre el ple d’ahir entrant a la nau de l’Antiga Fàbrica del Gas on s’estava portant a terme la sessió. Es tractava de la concentració convocada inicialment a la plaça Nova per l’assemblea d’indignats de Premià. L’objectiu de la manifestació era protestar contra suposats abusos de la Policia Local, però també s’hi van afegir un grup de pares i mares per mostrar el seu rebuig a les noves taxes de l’Escola Bressol i persones contràries a les noves zones blaves d’aparcament. Durant els quaranta minuts que el ple va restar aturat, l’alcalde Miquel Buch va estar parlant amb els manifestants al vestíbul de la nau mentre la resta de regidors esperaven a la Sala d’Actes. Finalment, l’alcalde es va comprometre a assistir a una assemblea d’indignats el proper dimarts 24. La queixa principal dels manifestants era la suposada agressió a un jove per part de la Policia Local el dissabte de Festa Major. Precisament, Crida Premianenca i la Coalició d’Esquerres van preguntar al ple per aquests fets. La resposta de l’alcalde va ser que hi havia una investigació judicial oberta i, en conseqüència, l’Ajuntament no podia fer cap actuació fins que no hi hagués una sentència.
Comptant la interrupció dels manifestants, en total la darrera sessió plenària del curs polític va durar prop de 5 hores.
Escoltar el ple

Ple ordinari del mes de juliol, 1a hora
Descarregar

Ple ordinari del mes de juliol, 2a hora
Descarrega
Ple ordinari del mes de juliol, 3a hora
Descarrega
Ple ordinari del mes de juliol, 4a hora
Descarrega
Ple ordinari del mes de juliol, 5a hora
Descarrega

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura