Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de setembre de 2021

Comunicació

Comunicació

El ple beneeix els nous paràmetres de participació dels electes als mitjans municipals: nous espais d’entrevista i tertúlia i un nou Consell Assessor

Joaquim Aguilar

El nou ‘Reglament Regulador de la Participació dels Regidors i Grups Municipals en els Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament’ va superar ahir el tràmit de la votació al ple i va ser aprovat per unanimitat un document treballat i consensuat per tots els grups des de fa mesos, i que provenia d’una moció de Crida Premianenca que es va aprovar el febrer de 2019. El document, encaminat -segons han defensat sobretot els grups de l’oposició- a reforçar la pluralitat i neutralitat dels mitjans de comunicació públics, es fonamenta en tot un seguit de preceptes legals i disposicions relatives a aquest àmbit, i regularà el funcionament de l’emissora municipal, la revista Vila Primília, el web municipal i les xarxes socials que n’emanen. Què estipula? Doncs a banda d’oficialitzar tot un seguit de preceptes i pràctiques que ja coneixem, n’instaura de noves, sobretot pel que fa a Ràdio Premià de Mar, on destaca sobretot la creació d’un nou programa mensual d’entrevistes a representants dels grups municipals (homologable al Parla l’Alcalde mensual), la recuperació de la tertúlia política amb representació dels grups (on a partir d’ara també s’hi podran tractar qüestions de l’àmbit local) i la creació d’un nou òrgan col·legiat amb representació de la societat civil que tindrà una funció consultiva i que podrà elevar propostes sobre el funcionament dels mitjans: el Consell Assessor. Tot plegat, com diem, va rebre el suport de tots els grups, però això no va treure que durant el debat sorgissin retrets i suspicàcies antigues, especialment des de Ciutadans i Crida Premianenca. Escoltem, en nom d’aquests grups, el Josep Maria Cano i l’Andreu Mumbrú:

El nou reglament, que inclou també una guia d’usos i estil a xarxes socials, entrarà en vigor un cop hagi estat publicat al BOP i hagin transcorregut 15 dies hàbils. 

Més notícies

Cultura