Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

16 de febrer de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

El ple aprova per àmplia majoria adjudicar la neteja a Acciona, però revifa el debat sobre la municipalització del servei

Joaquim Aguilar
Foto del ple municipal de febrer

El ple municipal premianenc va aprovar ahir l’adjudicació del nou contracte de la neteja a la companyia Acciona, després que aquesta empresa guanyés el concurs que es va obrir la tardor passada. Ara assumirà el servei durant els pròxims 5 anys per un import total de 18.107.215,39€.

La configuració del nou contracte, que incorpora noves prestacions, va ser debatuda i consensuada al llarg de l’any passat per tots els grups a la Taula de Sostenibilitat, cosa que ja feia pensar en una aprovació folgada al plenari; amb tot, Crida Premianenca hi va votar en contra i ECP es va abstenir, mentre que la resta de grups hi van donar suport. Les raons principals tenien a veure amb la pretensió d’aquests grups que l’Ajuntament estudiï l’oportunitat de municipalitzar aquest servei, una reflexió que també demana ERC, malgrat que ahir va votar a favor del punt. Escoltem el regidor de Crida Jordi Estarlich i el regidor de medi ambient Antoni Subirà, que defensa l’externalització i adverteix que encara hauran de passar uns mesos per poder emetre valoracions del nou servei:

Recordem que el servei, que ha estat a mans de CESPA els últims 10 anys, incorporarà un seguit de noves prestacions: neteja de carrers de dilluns a dissabte, contenidors intel·ligents, porta a porta al comerç, ús de maquinària sostenible o neteja a les platges durant tot l’any. Un s’hagi oficialitzat l’adjudicació caldrà fer la implantació del servei, que com sentíem es podria allargar uns sis mesos, i mentrestant continuarà prestant-lo CESPA. 

Etiquetes:

Neteja | Ple Municipal

Més notícies

Cultura