Segueix-nos!

Carles Sole

19 de juny de 2014

Política

Política

El ple aprova els serveis funeraris amb les crítiques de Crida i ICV-EUIA per privatitzar el servei

Carles Sole

Crònica del ple de juny
 Descarrega’t la crònica
Ple de Juny. 1ª Part
 Descarrega`t el ple. 1ª Part
Ple de JUny. 2ª Part
 Descarrega’t el ple. 2ª Part
 

Una imatge de la sala de plens ahir al vespre

Una imatge de la sala de plens ahir al vespre


Els nous serveis funeraris per a la ciutat, les inversions a l’ensenyament a partir del pla de xoc, i l’entitat de l’any 2014, van ser, a banda de les mocions, els tres grans ítems del pel ordinari del mes de juny que es va celebrar ahir.
Tal com us explicàvem ahir mateix a Premià Notícies, l’equip de Govern passava a aprovació aquest servei públic de cementiri que es treu a licitació perquè el gestioni una empresa especialitzada. El punt implicava també obres d’ampliació i millora del cementiri municipal. El regidor de Serveis Centrals, Miquel Àngel Méndez, va donar les explicacions inicials i posteriorment van intervenir els grups de l’oposició. En aquest sentit Coalició d’Esquerres i Crida Premianenca votaven en contra per estar en desacord amb la privatització d’un servei públic, mentre que el PP es mostrava d’acord precisament pel mateix motiu. Finalment, l’alcalde Miquel Buch destacava que, d’aquesta manera, els serveis funeraris quedaven en mans expertes, sempre sota control municipal. El punt es va aprovar amb els vots favorables dels grups de l’equip de Govern, CiU i PSC, i els del Partit Popular i els contraris de Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres.
Com hem comentat el pla de xoc en l’ensenyament a Premià de Mar dotat amb 400.000€, un dels temes estrella a la ciutat els darrers dies, va tenir també protagonisme en el ple de juny a partir d’un seguit de preguntes que presentava la Coalició d’Esquerres. A partir d’aquestes preguntes, i amb respostes de la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Maria Medina, vam saber que durant el curs un total de 350 alumnes de la ciutat havien sol·licitat beques de menjador, dels quals s’havien concedit ajuts a 310. Medina va dir també que 333 famílies havien demanat ja aquests ajuts pel curs vinent, cosa que implica uns 600 nens, i que 88 nens s’havien acollit al programa Primer Pas durant el primer trimestre del curs, ja comptabilitzat, amb xifres similars els altres trimestres. D’altra banda, el número de nens premianencs que es podrien acollir al menjador social d’estiu podria arribar als 120.
A banda dels ajuts de menjador, també es va explicar com s’està duent a terme els ajuts a les escoles per a reformes i material escolar, explicacions que va donar l’alcalde Miquel Buch a partir de la reunió extraordinària del Consell Escolar Municipal de divendres passat. Per la seva part, el portaveu de la Coalició d’Esquerres, Alfons Barreras, defensava la seva sol·licitud de fer inversions a les escoles públiques de la ciutat, així com el sentit de les preguntes d’ahir, en la necessitat de millorar l’estat d’aquests centres. Barreras va criticar al govern que aquest interès per les escoles no s’hagués posat de manifest fins que el seu grup va demanar una inversió suplementària a partir del romanent de tresoreria de 2013.
Per acabar amb el capítol de preguntes, la Coalició d’Esquerres demanava també sobre el fet que s’hagi escurçat l’espai dedicat als grups municipals al butlletí d’informació municipal Vila Primilia. La regidora de Comunicació, la socialista Olga Safont, va contestar que s’havia redistribuït l’espai per donar més informació sobre cultura, esports i entitats.
Deixem les preguntes i tornem al contingut del ple, que va aprovar una modificació pressupostària per poder incorporar 175.000€ per obres als carrers Barcelona, Tarragona, Lleida i Aragó, al barri de Santa Maria Santa Anna-Tió. El punt es va aprovar per assentiment, com també l’encàrrec de gestió a l’empresa pública Primilia Serveis Municipals per les obres de millora del Nucli Històric, en aquest cas concret d’un tram del carrer Eixample, com va explicar el tinent d’alcalde de Territori, Antoni Subirà.
El ple aprovava també que el tram de la plaça de Calasparra que queda per sobre del carrer de la Mercè, passés a anomenar-se plaça de Cehegín, l’altra localitat murciana amb la qual Premià de Mar està agermanada. L’alcalde Miquel Buch va explicar que l’11 de juliol es faria un acte de descobriment de les plaques dels noms de les places de Calasparra i Cehegín, amb presència dels respectius alcaldes.
Un altre dels punts esperats, tradicional del mes de juny, és el nomenament de l’Entitat de l’Any, l’encarregada, per tant, de llegir el pregó de la Festa Major el proper 9 de juliol. En aquesta ocasió, l’honor ha recaigut en el Club d’Hoquei en Línia Premià. El regidor d’Esports, Jordi Tomàs, va exposar els mèrits de l’entitat. Tots els grups municipals van mostrar el seu acord al nomenament i van felicitar el club pel nomenament. Per la seva part, el president del CHLP, Joan Duran, present a la sala, va agrair al ple el nomenament i va demanar que les escoles de la ciutat acollissin aquesta especialitat com a esport propi, oferint-se l’entitat a donar el suport necessari.
Entrant en el capítol de les mocions, finalment n’hi va haver quatre, totes elles aprovades. El grup municipal de Crida Premianenca en presentava dues. Las primera de suport a la Llei pels drets de les persones Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals i per l’eradicació de la LGTBfòbia. La moció es va aprovar per assentiment, així com la segona que presentava Crida i que demanava que s’iniciessin els tràmits per arranjar un camí Marítim entre Vilassar de Mar i Premià de Mar. En aquest sentit l’equip de Govern va voler deixar clar que, de fet, els tràmits feia temps que ja estaven encetats.
La Coalició d’Esquerres presentava també una moció per demanar un referèndum sobre el model de l’Estat en el qual es pogués escollir entre monarquia i república. La moció es va aprovar amb els vots de la Coalició d’Esquerres, Crida Premianenca, i de les regidores de CiU Marisa Ferreras i Anna Maria Medina, els contraris de PP i les abstencions de PSC i de la resta de regidors de CiU, que havia donat llibertat de vot als seus membres, que consideraven que davant del procés sobiranista, aquest debat ja no correspon als catalans. Una quarta moció, presentada per urgència a favor del dret a decidir del poble català, es va aprovar amb els vots favorables de CiU, Crida Premianenca i Coalició d’Esquerres, i els contraris de PSC i PP.
Com a conseqüència de la Festa Major, la sessió de juliol del ple de Premià de Mar no es farà el tercer sinó el quart dimecres del mes i per tant tindrà lloc el dia 23.

Etiquetes:

Ple

Més notícies

Cultura