Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de novembre de 2023

Habitatge

Habitatge

El nou decret sobre habitatges turístics afectarà una vuitantena de pisos a Premià de Mar, que des d’avui tenen una llicència temporal i revisable

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Premià de Mar

25 municipis del Maresme, entre ells Premià de Mar, hauran de fer efectiu el Decret Llei aprovat aquesta setmana pel Govern català sobre les llicències d’habitatges turístics i que ha entrat en vigor avui dia 9 de novembre. L’executiu fa un cop de puny a la taula en aquest terreny i a partir d’ara obliga 262 consistoris de Catalunya a modificar la regulació actual per tal que les llicències siguin temporals i no indefinides i perquè el nombre d’habitatges turístics s’ajusti a la situació habitacional de cada població. A partir d’ara les llicències tindran una vigència de 5 anys i seran revisables en funció del context particular de cada municipi. És a dir, si es considera que en aquell municipi existeixen problemes d’accés a l’habitatge o bé si se superen els 10 habitatges turístics per cada 100 habitants, es denegaràn les noves llicències o es retiraran. De fet, a tot Catalunya ja hi ha 47 municipis (al Maresme només Santa Susanna) on se supera aquest límit i en aquestes poblacions caldrà retirar derogar llicències al llarg dels pròxims 5 anys.

A Premià de Mar, segons ens ha indicat avui la regidora d’habitatge Imma Morales, hi ha al voltant de 80 pisos amb llicència d’ús turístic: aquesta xifra no demana, doncs, derogar cap llicència, però sí que -en la mesura que el nostre municipi ha estat inclòs dins el grup de municipis amb problemàtica d’accés a l’habitatge- ara les llicències tindran una durada limitada i seran revisables. Escoltem Morales, que considera que tot i que qualsevol mesura encaminada a millorar l’accés a l’habitatge ha de ser benvinguda, és d’hora per saber els efectes que tindran aquestes mesures:

La nova mesura afecta concretament municipis de 38 de les 42 comarques catalanes, i justament el Maresme és la que concentra més poblacions afectades. En els 262 municipis catalans que ara hauran d’aplicar la nova regulació hi ha concretament 95.000 pisos turístics, que representen el 90% del total d’habitatges d’aquest tipus de tot el país.

Escolta les declaracions de l’Imma Morales:

Més notícies

Cultura