Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 de gener de 2023

Cultura

Cultura

El Museu de l’Estampació s’explica amb llenguatge de signes a Youtube gràcies al programa ‘La mirada tàctil’ de la Diputació

Joaquim Aguilar
Captura del vídeo de presentació del Museu de l'Estampació

El Museu de l’Estampació de Premià de Mar anunciava ahir a través de xarxes socials que s’ha publicat un paquet de vídeos on s’explica per mitjà del llenguatge de signes el contingut de l’exposició permanent, és a dir, on es fa un resum del patrimoni històric premianenc en matèria d’estampació tèxtil. Els vídeos s’han realitzat en el marc del programa impulsat per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ‘La Mirada Tàctil’, per mitjà del qual s’ofereixen recursos per garantir l’accessibilitat als museus i al patrimoni a tots els usuaris, inclosos els col·lectius que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial, física o cognitiva. 

En concret es tracta de 35 vídeos d’entre 1 i 4 minuts on podem veure un home o una dona que reprodueix amb el llenguatge dels signes unes explicacions acompanyades d’imatges de temàtiques com els principis de l’activitat tèxtil a Premià de Mar, les tècniques més habituals, el disseny dels estampats, els avenços tecnològics o l’element social. També hi ha un seguit de vídeos dedicats a l’arqueologia i al patrimoni romà premianenc. Els trobareu tots al perfil de la Mirada Tàctil de Youtube.

Al seu compte d’Instagram l’alcalde Rafa Navarro celebrava ahir la iniciativa i aplaudia la gestió de l’equip de cultura de l’Ajuntament.

J.Aguilar

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura