Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

18 d'abril de 2023

Cultura

Cultura

El Mercat de la Flor confia que les vendes de roses no haurien d’acusar ni el dia festiu, ni la sequera ni la inflació

Joaquim Aguilar
Foto: Mercat de Flor

Amb el Sant Jordi 2023 a tocar, els floristes ja fa mesos que planifiquen la diada, una diada que caurà en dia festiu. Aquest fet, segons ha dit la presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, pot suposar una baixada de vendes per part de comerços i oficines però també un increment en la venda de roses de qualitat. Mercè Martínez:

Com cada any, la gran majoria de les roses seran vermelles, però també n’hi haurà de molts colors i estils per tal de satisfer els gustos dels més exigents. La rosa vermella d’enguany ve en un 80% de països com Colòmbia i Equador, principals productors mundials. D’ells prové la rosa de la varietat Freedom, la que trobem a la majoria de les paradetes així com la rosa holandesa que també té molta presència. Davant d’aquest percentatge tan alt de flor importada, es descarta que la sequera afecti les vendes. Tot i això, a Catalunya queden ja pocs floricultors que treballin la rosa, incapaços de competir amb el producte estranger:

En relació amb els preus, Martínez envia un missatge de calma a la ciutadania i afirma que la inflació no es notarà en el preu de la rosa de Sant Jordi aquest any: “la butxaca no us farà cap pupa”. Amb tot, la presidenta avisa també que “qui vulgui una rosa de qualitat, ben tractada i ben presentada, haurà de pagar el preu que li correspon”, ja que les floristeries no deixen d’innovar, ha dit, per poder presentar quelcom que sigui diferent de la venda típica de la rosa al carrer. El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, principal centre distribuïdor del país, confia d’altra banda a recuperar les xifres de vendes prepandèmiques, i esperen vendre de nou els 6 milions de roses que solien comercialitzar en aquesta data.

Més notícies

Cultura