Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

El Maresme vol acollir un dels 40 nous centres integrats d’FP que tindrà Catalunya el curs 2024-25, i aposta per l’especialitat sociosanitària

Joaquim Aguilar
L'aposta dels Serveis Territorials d'Ensenyament és per un centre dedicat a la formació sociosanitària

Mataró podria acollir a partir del curs 2024-25 un dels 40 nous centres integrats d’FP que el Govern de la Generalitat pretén crear per tot Catalunya, un equipament que donaria servei a tota la comarca i que adoptaria aquesta nova modalitat d’ensenyament que combina els estudis d’FP convencionals (que depenen del Departament d’Educació) i els cursos de reciclatge i la formació continuada (a mans del Departament de Treball). La creació d’aquests nous instituts va ser aprovada pel Govern amb un decret el 25 de juliol passat, i ara des de les diferents demarcacions territorials se n’haurien de fer les sol·licituds a partir de l’1 de setembre perquè puguin començar a funcionar l’any 2024. La idea és que aquests centres ofereixin formació a població d’una àmplia franja d’edat (entre 16 i 67 anys) i que ho facin a partir de les necessitats específiques de cada territori, per la qual cosa es pretén que existeixi un treball coordinat amb el teixit empresarial de la zona. 

Com explicava ahir tvmataró, Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental té la pretensió de demanar un centre integrat d’FP en l’àmbit sociosanitari, que aglutinaria en un mateix equipament una oferta que actualment està dispersa. Escoltem el director d’aquesta delegació Simó López, que exposa quins haurien de ser els beneficis per la població maresmenca:

La creació d’aquesta nova modalitat de formació no suposarà en cap cas la desaparició dels centres actuals d’FP, però aquests tindràn l’opció de presentar candidatura per transformar-se en institut integrat. Quan disposi de totes les sol·licituds la Generalitat n’avaluarà la viabilitat i s’espera que a finals d’any ja quedi definit el mapa dels nous equipaments arreu del territori, que n’haurien de ser uns 40.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura