Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de maig de 2023

Comarca

Comarca

El Maresme va tornar a estar l’any 2020 entre les 5 comarques amb la renda més alta i va notar un descens inferior al conjunt del país en el primer any de pandèmia

Joaquim Aguilar
Alella va tornar a ser l'any 2020 el municipi maresmenc amb la renda més alta de la comarca (foto: Wikimedia Commons)

El Consell Comarcal ha fet públic l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local relatiu a la renda per càpita de la comarca de l’any 2020 a partir de les dades de l’IDESCAT. Destaca el fet que malgrat el descens que va experimentar arran de la pandèmica (de 500€ respecte el 2019), la nostra va tornar a quedar com la 5a comarca amb una renda més elevada superada només pel Barcelonès, el Baix Llobregat, Vallès Occidental i Garraf.

El promig maresmenc va ser de 17.900€ per habitant, 300 més que al conjunt de Catalunya. El descens respecte l’any anterior és inferior al registrat en el conjunt de Catalunya: en termes percentuals, la renda per càpita al Maresme va disminuir un 2,72% davant del 3,30% registrat a Catalunya, i ho va fer pràcticament a tots els municipis menys a Santa Susanna, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. A la part de dalt Alella (amb 26.400€) i Cabrils (amb 25.300) van tornar a encapçalar el rànquing de poblacions amb major renda i, de fet, es van mantenir entre les cinc localitats catalanes amb una renda per habitant més elevada. Però novament es van posar de manifest grans contrastos: entre Alella i Pineda (població amb la renda més baixa) hi va haver una diferència de 12.400€.

Més notícies

Cultura