Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

El Maresme va registrar el juny la xifra més alta de llocs de treball des del 2008

Joaquim Aguilar
Foto: Pixabay

El Maresme va assolir el juny passat xifres històriques de llocs de treball: segons les dades que ha publicat la Cambra de Comerç de Barcelona relatives a la comarca, a finals del 2n trimestre de 2023 es va arribar a xifres que no es registraven des del 2008, mentre que el teixit empresarial ha augmentat un 2,1% respecte al primer trimestre, amb gairebé 250 comptes de cotització nous, és a dir, 250 noves empreses. 

En concret el nombre total de llocs de treball (és a dir, afiliacions a la Seguretat Social) ha augmentat un 2,3% respecte a un any enrere fins als gairebé 145.500, la xifra més elevada des del 2008. Tot i el repunt, es tracta d’un creixement lleugerament per sota del que registra el conjunt de Catalunya, que ha estat del 2,8%. A la nostra comarca l’augment s’observa bàsicament entre els assalariats (3,1%), perquè entre els autònoms pràcticament s’ha estancat (-0,2%), en la línia amb el que ha succeït al conjunt de Catalunya: el Maresme va tancar el juny amb 111.650 assalariats i 33.825 autònoms. El creixement ha estat més notable entre les dones (2,3%) que entre els homes (1,6%) i s’ha donat en tots els grups d’edat llevat de les persones d’entre 30 i 44 anys. Per nacionalitat crida l’atenció que el creixement s’ha notat especialment entre el col·lectiu de persones estrangeres. Tot plegat coincideix amb unes xifres d’atur el mes de juny que també ens remeten a l’any 2008, perquè hi va haver 20.123 persones aturades, el valor més baix des del juny 2008. La taxa d’atur registral va quedar en el 9,1% al juny, que també és més baixa des d’aleshores, però que queda tres dècimes per sobre a la registrada al conjunt de Catalunya (8,8%).

Com dèiem el nombre d’empreses ha augmentat respecte al primer trimestre, però ha disminuït un 0,1% respecte a un any enrere (nou empreses menys). Per sectors ha crescut anualment a l’agricultura i a la construcció però ha caigut lleugerament a la indústria i als serveis.

Etiquetes:

Ocupació

Més notícies

Cultura