Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de maig de 2024

Comarca

Comarca

El Maresme obté aquest any 13 Banderes Blaves, el segell internacional que reconeix qualitat i serveis de platges i ports

Joaquim Aguilar
Font: Wikimedia Commons

9 platges i 4 ports del Maresme han obtingut aquest any el distintiu de la Bandera Blava, un reconeixement internacional que concedeix la Fundació Europea d’Educació Ambiental i que es basa en aspectes com l’estat de l’aigua, la bona gestió en la neteja i dels residus, els serveis de salvament i socorrisme o l’accessibilitat. En concret han obtingut aquest segell els ports de Mataró, el Masnou, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar, i les platges de Malgrat i Pineda (que en tenen dues de reconegudes cada població), El Masnou, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar i Sant Pol. Val a dir que, com assenyala el Consorci de Turisme, 8 d’aquests espais també compten amb la certificació Biosphere, que reconeix a organitzacions que han adoptat pràctiques sostenibles i responsables amb el medi ambient, la societat i l’economia local. 

La Fundació Europea d’Educació Ambiental és una organització d’arrel europea però que compta amb membres a 80 països de tot el món. La Bandera Blava, que inclou indrets de fins a 47 països dels 5 continents, es concedeix des de l’any 1987. Pel que fa a Catalunya, enguany s’han concedit 118 banderes blaves a 95 platges i 23 ports. 

Etiquetes:

Litoral | Platges

Més notícies

Cultura