Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

5 de juliol de 2022

General

General

El juny torna a deixar xifres d’atur lluents al Maresme, que en la comparativa interanual suposen descensos del 20% en tots els sectors

Joaquim Aguilar

El juny ha tornat a ser un mes propici per les xifres d’atur al Maresme: novament hi ha hagut descens intermensual, en línies generals, i s’ha accentuat el descens interanual, seguint la tònica d’aquest curs. En concret, segons informa avui el Consell Comarcal, hi ha hagut 692 persones sense feina menys que el maig, i la taxa comarcal ha quedat en el 9,61%. La xifra de desocupats demandants de feina ha estat de 20.900 persones. El descens d’aturats ha estat generalitzat en tots els sectors econòmics sent l’agricultura (-6,94%) i la indústria (-3,95%) les que han experimentat baixades més intenses. En l’únic àmbit on hi ha hagut un cert augment d’aturats (un 0,21%) ja estat entre el col·lectiu de persones sense ocupació anterior que cerquen feina.

El balanç sectorial encara és més positiu en la comparativa interanual, ja que els descensos de l’atur superen el 20% respecte al mateix període de l’any passat en tots els casos a excepció de la construcció (que es queda en el 19,59%). I el descens també és generalitzat en tots els grups d’edat amb baixades percentuals més intenses entre les persones més joves.

Finalment pel que fa a municipis, només a 4 de les 30 localitats del maresme hi ha hagut augment d’aturats. No és el cas de Premià de Mar, on el mes de juny vam tenir 1.322 aturats, que suposa un 3’15% menys que el maig i un -atenció- 22’92% menys que el juny de 2021. La taxa queda en 9,84%, 23 centèsimes per sobre de la comarcal.

Més notícies

Cultura