Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

15 de juny de 2022

Infraestructures

Infraestructures

El futur de Transmesa i MTG sobre la taula: l’Ajuntament obre una consulta per internet i Crida convoca un debat al Gas

Joaquim Aguilar

Aquests dies coincideixen en el temps dues convocatòries de participació ciutadana al voltant del futur de les finques de MTG i Transmesa, per les quals el govern va fer públics sengles projectes acordats amb la propietat que, com a primer pas tècnic, demanarien una modificació del POUM. D’una banda l’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns des de la setmana passada dos formularis virtual ‘de consulta prèvia’ (un per la proposta de Metalogenia i l’altre per la proposta de Transmesa) per captar opinions a través del web municipal. Aquesta acció s’incriu dins d’un operatiu d’informació i consulta que és preceptiu segons una llei del 2015 en aplicació del principi de transparència. Un marc legal que també ha donat peu a les exposicions públiques que s’han fet (amb l’ajuda de tècnics municipals), a les Àgores Ciutadanes que està celebrant l’Ajuntament des del mes passat. Escoltem l’alcalde Rafa Navarro:

En concret el procés de recull d’opinions a través d’aquest formulari es va obrir el 7 de juny i finalitzarà el 4 de juliol. Un cop acabi, com diu Navarro, els tècnics podran estimar (o no) les aportacions i introduir modificacions als projectes, i tot plegat hauria d’arribar al ple municipal abans que acabi el mandat:

L’altra iniciativa que busca copsar opinions sobre el futur d’aquestes finques l’impulsa el partit Crida Premianenca, que ha convocat un nou debat obert a tota la ciutadania aquest dissabte a les naus del Gas. Des d’aquest partit en Jordi Estarlich ens diu justament que consideren que l’Ajuntament està informant en els seus actes de manera parcial:

El debat es farà a les 12 del migdia. Recordem esquemàticament que la proposta que fan el govern i els propietaris de les finques parlen d’uns espais amb entre un 35 i un 38% de zona residencial (el 40% de la qual amb habitatge de protecció social), zones verdes (en el cas de MTG, 9.800 m2) i també un hotel d’entitats a la masia de Can Malet i 100 places d’aparcament públiques a Transmesa, entre altres elements.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Escolta les declaracions de Jordi Estarlich:

Més notícies

Cultura