Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'agost de 2022

General

General

El CRAM considera que la praderia de posidònia que hi ha davant de Mataró hauria d’adquirir la condició de Reserva Marina

Joaquim Aguilar

La Fundació CRAM considera que el sector marítim de davant la costa de Mataró, que acull una important praderia de posidònia i que actualment té la condició de Zona d’Especial Conservació (ZEC), hauria d’obtenir un blindatge superior i convertir-se en Reserva Marina. Com va transcendir fa uns dies, l’entitat ha enllestit recentment un estudi on, d’una banda, es certifica la riquesa natural de l’indret però que, al mateix temps, constata l’amenaça actual dels microplàstics. Per tot plegat, com explicava l’oceanògrafa Sílvia Giralt divendres al Tot d’Una, caldria buscar un nivell més alt de protecció, en la línia del que s’ha fet fa anys, per exemple, a les Illes Medes:

Recordem que la recollida de mostres que ha estat fent el CRAM els últims dos anys en aquesta zona revela, com han afirmat ells mateixos, una presència “preocupant” de microplàstics. Giralt adverteix que aquesta és actualment una de les principals amenaces a les quals s’enfronta el medi marí, entre altres coses per la dificultat que arribin a desaparèixer:

Més notícies

Cultura