Segueix-nos!

Francesc Triola

22 de novembre de 2022

General

General

El Consorci Sanitari trasllada un seguit de consells a la població davant l’augment d’infeccions respiratòries entre infants, que han disparat l’activitat a urgències

Francesc Triola

El Consorci Sanitari del Maresme ha emès avui un missatge d’alerta per la proliferació actual de les infeccions respiratòries entre infants i de l’increment notable que s’està produint arran d’això a les urgències pediàtriques a l’Hospital de Mataró. En la comunicació que han fet, acompanyada d’un vídeo on parla el cap de pediatria de l’Hospital, Eduard Lobera, indiquen que el nombre de visites al servei d’urgències pediàtriques ha estat molt superior a la mitjana el cap de setmana passat: uns 95 infants al dia, quan la mitjana seria de 60. Aquesta afluència provoca, lògicament, esperis més llargues de l’habitual. Escoltem Lobera, que ens parla del virus que provoca les infeccions i que adverteix que no té un tractament efectiu i que, per tant, la mesura més oportuna és la prevenció:

La infecció sol iniciar-se amb símptomes semblants a un refredat però evoluciona progressivament a una dificultat respiratòria. El mateix doctor Lobera assenyala en la seva exposició les pràctiques preventives més indicades: rentar-se les mans amb freqüència, evitar el contacte dels infants més petits (sobretot menors de 4 anys) amb persones que tinguin símptomes; ventilar les habitacions 10 minuts al dia; evitar llocs públics confinats; no compartir biberons ni xumets i netejar-los bé; i no fumar. També ens diuen que abans d’acudir a urgències, i per no saturar el servei innecessàriament, és recomanable consultar abans el pediatre de família o els serveis d’urgència dels Centres d’Atenció Primària. Es reserven les urgències a aquells infants que presentin signes d’alerta, com tos persistent, menjar poc, vòmits o dificultat respiratòria.

Escolta les declaracions del doctor Lobera:

Més notícies

Cultura