Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de febrer de 2023

Comarca

Comarca

El Consorci de Turisme crea un nou catàleg amb edificis i rutes modernistes del Maresme que inclou l’edifici de l’escola premianenca Assís

Joaquim Aguilar
El catàleg inclou un mapa que assenyala els principals punts d'interès

El Consorci de Turisme del Maresme ha publicat en format físic i també digital un nou catàleg dedicat al modernisme a la comarca. Més concretament s’hi mostren els edificis més emblemàtics i s’hi proposen un seguit de rutes pels municipis i indrets més representatius vinculats a aquest estil arquitectònic. 

Com explica el consorci en una nota de premsa, les rutes passen per localitats com Canet de Mar (on es visita, entre d’altres, la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner), Mataró i Argentona (per veure els edificis que Puig i Cadafalch va projectar-hi, però també la Nau Gaudí), El Masnou (on hi ha edificis d’arquitectes i mestres d’obres com Bonaventura Bassegoda) i Sant Andreu de Llavaneres, amb obres entre altres d’Eduard Mercader. Per cadascun d’aquests municipis el catàleg inclou un mapa per poder localitzar obres modernistes, les rutes que s’ofereixen i dades d’interès, i també s’hi consignen en aquestes i altres poblacions edificis notables vinculats a la història dels Indians. Entre tot aquest conjunt de reclams en trobem un de premianenc: l’edifici de l’escola Assís, d’estil modernista i clarament inscrit en l’estil de Puig i Cadafalch, tot i que no s’ha pogut saber encara si realment va ser ell qui el va projectar. 

El catàleg es pot consultar en format digital al web del Consorci i també en paper a les Oficines de Turisme, ajuntaments i Punts d’Informació Turística de la comarca. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura