Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

El Conseller Balcells visita el Maresme per anunciar el nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró i el nou CAP de Cabrils

Joaquim Aguilar
Moments de les visites a Mataró i a Cabrils

Visita del Conseller de Salut dissabte al Maresme, a Mataró i a Cabrils, per anunciar sengles nous equipaments sanitaris: el futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró (que donarà servei a tota la comarca) i el futur nou CAP de Cabrils.

Segons informava l’Ajuntament de Mataró, a la primera parada Manel Balcells, acompanyat de l’alcalde de Mataró, David Bote, la regidora de Sanitat, Laura Seijo, i el gerent del Consorci Sanitari (Ramon Cunillera, que deixarà el càrrec aquesta setmana) van mantenir una reunió de treball i van visitar els terrenys on s’ubicarà el futur centre, que ha de substituir l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Es construirà en un parcel·la que queda just davant de l’Hospital de Mataró, a l’altra banda de la carretera de Cirera. uns terrenys de titularitat municipal que ara s’han de cedir a la Generalitat. Serà un equipament de 14.000 m2 amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida, i també tindrà 82 places d’hospital de dia. El centre té un pressupost inicial de 13 milions d’euros i no s’ha fixat cap calendari per la seva construcció, tot i que es preveu -segons deia El Capgròs- que les obres puguin començar el primer terç de 2024. 

Al migdia Balcells va ser a Cabrils. Segons informa l’Ajuntament cabrilenc va visitar el consultori local i va anunciar que la construcció del nou edifici del CAP s’iniciarà durant el mes de novembre d’aquest any i que les obres haurien de finalitzar abans d’acabar l’any 2024. En aquest cas l’edifici tindrà una superfície de 836 metres i disposarà de 9 consultes.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura