Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de març de 2024

Comarca

Comarca

El Consell Comarcal reforça la seva assistència als municipis en matèria d’habitatge i els oferirà dades trimestrals sobre l’evolució del sector

Joaquim Aguilar
Edifici plurifamiliar a Premià de Mar

Des d’aquest març l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ofereix als municipis un nou informe trimestral sobre l’evolució del mercat immobiliari que complementa l’informe anual. La voluntat, segons informava ahir una nota de premsa, és posar al seu abast xifres recents que ajudin en la presa de decisions i, a la vegada, començar a mesurar l’impacte del nou topall en el preu dels lloguers, que ha entrat en vigor aquest març i que afecta a 25 municipis de la comarca. 

El primer informe que es dóna a conèixer fa referència al quart trimestre de 2023, que indica -com a aspectes principals- que el nombre de contractes de lloguer va continuar sent superior als de compravenda (1.691 davant de 1.186), però que respecte el trimestre anterior hi va haver una certa frenada del lloguer i una remuntada de la compravenda, principalment d’habitatges de segona mà. La comparativa interanual és més dràstica, perquè mostra un clar descens en els dos tipus de transaccions: els contractes de lloguer van caure un 22,07% respecte el 2022 i les compres van caure d’un 5.57%. També aboca l’informe pel que fa als preus que la mitjana del lloguer va ser de 851,79 euros (un 0,33% més que el trimestre anterior i un 5,57% més que el mateix període de 2022). Aquests preus, però, són molt diferents segons els municipis, ja que en 12 poblacions el preu del lloguer va superar els 1.000 euros (en tres d’ells. Alella, Cabrils i Sant Vicenç de Montalt va ser superior fins i tot a la mitjana de l’Àrea Metropolitana, de 1.178,05€). El preu mitjà del pis de lloguer a Premià de Mar va ser de 935,41€.

Més notícies

Cultura