Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de juny de 2022

Comarca

Comarca

El Consell Comarcal publica un ‘Balanç de dos anys de pandèmia’ amb tots els indicadors i que posa de manifest la resiliència de la comarca

Joaquim Aguilar

El Consell Comarcal del Maresme ha publicat aquests dies l’informe “Balanç de dos anys de pandèmia al Maresme”, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local. L’estudi serveix per fotografiar amb dades com va colpejar la COVID la nostra comarca tant en el pla sanitari com econòmic i social, i per posar de manifest, segons la nota del Consell Comarcal, la resilència del Maresme, que malgrat l’impacte ara exhibeix uns indicadors econòmics (sobretot en matèria d’ocupació) que confirmen una dinàmica de recuperació indiscutible. 

En l’esfera sanitària, l’informe explica que el 27 de febrer de 2020 es va diagnosticar la primera persona infectada per COVID al Masnou, i que l’endemà va aparèixer a Malgrat el segon cas. Al cap de pocs dies la malaltia s’havia estès per tots els municipis de la comarca i els pacients van començar a arribar als hospitals: el 18 de març es va registrar la primera defunció. Després de poc més de 2 anys, gairebé 152.000 maresmencs han passat la malaltia i 1.481 persones han mort (cosa que suposa el 5,36% de les defuncions a Catalunya). El pic de mortalitat es va produir durant la primera onada, i el 30 de març de 2020 va ser el dia en què es van registrar més defuncions, 24. També ens expliquen, d’altra banda, que el 81,86% de la població té la pauta de vacunació completa, un percentatge lleugerament inferior al del conjunt català (82,05%). 

En el pla econòmic l’estat d’alarma i el confinament de la població va fer estralls però com diem les dades indiquen que el Maresme s’està recuperant a un ritme més ràpid que el 2008, quan va haver-hi l’esclat de la darrera crisi econòmica: a març del 2022 ja hi ha més d’11.000 persones ocupades més que el març de 2020; n’hi ha 3.000 menys d’aturades i s’han formalitzat més de 2.300 contractes més que el mateix mes del 2020. En més d’un cas, els indicadors se situen fins i tot en paràmetres pre-pandèmia.

Podeu trobar l’informe al web del Consell Comarcal

Més notícies

Cultura