Segueix-nos!

Francesc Triola

27 de setembre de 2022

General

General

El Consell Comarcal preveu una tardor més càlida i seca que els últims anys, i descarta que l’aiguat de Mataró fos causat pel canvi climàtic

Francesc Triola

El meteoròleg de Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, va passar la setmana passada per l’Ona Maresme d’aquesta casa per parlar del canvi climàtic, de l’episodi de pluja intensa de fa dues setmanes al Maresme i del que podem esperar aquesta tardor. Amb relació a l’aiguat que va viure Mataró el divendres 16 de setembre, Serra va defensar que no l’hem d’atribuir al canvi climàtic (malgrat que els efectes d’aquest fenomen ja es facin notar arreu del planeta) sinó que es tracta d’una situació pròpia i típica de la tardor que ja s’ha produït molts cops en el passat. Una tardor, pel que va dir, que es presenta -segons els models de què es disposa- amb una primera part més càlida i seca, sobretot octubre i part del novembre. Després la cosa es pot embolicar:

Preguntat sobre la possibilitat que, un any més, anem amb màniga curta a la Castanyada Serra va advertir que tot i que esperem termòmetres una mica més alts, aquest octubre, la tardor és prou imprevisible com perquè arribi una fredorada just per Tots Sants. 

Mira l’entrevista a Quim Serra a l’Ona Maresme:

YouTube player

Més notícies

Cultura