El Consell Comarcal explica d’on surt i què persegueix el nou Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere que ara ha d’orientar les polítiques dels municipis

El Consell Comarcal ha explicat i justificat en una nota de premsa la creació del primer Pla Comarcal per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, que es va presentar abans d’ahir en un acte a Canet de Mar. El document impulsat pel mateix Consell Comarcal amb la col·laboració de la Diputació i que tindrà una vigència de 3 anys, promou el treball transversal per la igualtat a través d’actuacions en els diferents àmbits de la gestió de les administracions locals, per això es posa a l’abast dels municipis que no disposin d’un Pla propi. Segons la nota, el Pla s’ha confeccionat a partir d’un procés participatiu i parteix d’una diagnosi prèvia que ha permès copsar els punts forts i febles de la comarca en matèria de diversitat afectiva, sexual i de gènere. En l’acte de Canet, la Consellera d’Equitat Meritxell Romero indicava justament que el diagnòstic posa de manifest que hi ha feina per fer: 

A partir d’aquest diagnòstic, diu el Consell Comarcal, s’han identificat les prioritats del pla i s’han fixat 8 línies d’actuació en els següents àmbits: organització i compromís institucional; coeducació i diversitat afectiva, sexual i de gènere; salut; visibilitat i participació; esports i lleure; cultura i oci; LGTBIfòbia; i drets laborals. Al web del Consell Comarcal podeu consultar el document íntegre.

Translate »