Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

6 d'octubre de 2023

Comarca

Comarca

El Consell Comarcal es dota d’una nova eina estadística per conèixer amb precisió el volum de visitants estrangers a la comarca

Joaquim Aguilar
Gràfica generada pel nou recurs que mostra el pas de turistes estrangers a Premià de Mar

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal ha adoptat un nou recurs estadístic que permet obtenir informació mensual sobre el nombre de turistes estrangers que han visitat cada municipi de la comarca, així com el seu país de procedència. L’aplicatiu duu per nom, previsiblement, ‘Turistes estrangers al Maresme’, i en declaracions que ha publicat el Consell Comarcal, la consellera de Teixit Productiu i presidenta del Consorci de Turisme, Carme Ponsa, ha afirmat que serà un recurs de gran utilitat tant per a les administracions com per al sector turístic “per fer seguiment, valorar i dissenyar campanyes i productes específics per fer més atractiva l’estada”. També ha fet notar Ponsa que tot i que els principals receptors de turisme estranger són els municipis de l’Alt Maresme, les dades indiquen que cada vegada hi ha més visitants que trien localitats altres sectors de la comarca, i que ara podran ser detectats. 

Val a dir que, segons es desprén d’aquest seguiment, la comarca podria igualar o superar aquest 2023 les xifres de l’any passat pel que fa a visites d’estrangers: el 2022 ens van visitar 649.334 turistes procedents d’altres països i enguany ja se n’han comptat fins el setembre 574.615. A banda d’aquest registre, és remarcable que, com dèiem, tot i que els municipis punters han estat Santa Susanna, Calella i Malgrat de Mar (que han rebut entre 20.000 i 30.000 turistes estrangers), els increments interanuals més intensos en termes relatius s’han experimentat a llocs com Sant Cebrià de Vallalta, Teià i Vilassar de Dalt, tots tres pobles amb increments superiors al 80%. Els països emissors principals han estat, per últim, França (22,8%), el Regne Unit (17,1%), els Països Baixos (14,0%) i Alemanya (13,7%).

Més notícies

Cultura