Segueix-nos!

Francesc Triola

25 de novembre de 2022

General

General

El Consell Comarcal avança en gestió de l’aigua: constitució en ELA i prova pilot per aprofitar l’aigua que llancen al mar les depuradores

Francesc Triola

Accions i decisions rellevants des del Consell Comarcal per afrontar la situació de sequera que s’emmarquen al mateix temps dins el conjunt d’esforços per donar resposta al canvi climàtic que està fent l’ens comarcal els últims anys. D’una banda, el Ple de dimarts va aprovar la constitució del Consell Comarcal en Entitat Local de l’Aigua (ELA) per la prestació dels serveis de sanejament d’aigua en alta i d’abastament d’aigua també en alta als municipis del Maresme. Segons informa el web del Consell, aquesta condició permetrà donar un enfocament integral a la gestió de l’aigua. Ahir en parlava a l’Ona Maresme la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido, a l’Ona Maresme:

Actualment, el Consell Comarcal presta el servei d’abastament d’aigua en alta als municipis de l’Alt Maresme i té atorgada, per part de l’ACA, la gestió de la depuració d’aigües residuals en alta a tots els municipis excepte Tiana i Montgat amb un total d’11 depuradores. Garrido també va parlar d’un projecte que tot just s’està iniciant relacionat també amb la gestió de l’aigua i que vol donar resposta a la situació de sequera: una prova pilot per aprofitar l’aigua sobrant de les depuradores que actualment es llança al mar perquè sigui aprofitable per la indústria i la pagesia:

Mira l’entrevista a Montserrat Garrido a l’Ona Maresme:

YouTube player

Més notícies

Cultura