Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 de febrer de 2024

Comarca

Comarca

El Consell Comarcal apressa l’ACA per poder treure profit de l’aigua regenerada a les depuradores maresmenques

Joaquim Aguilar
Moment del ple del Consell Comarcal d'aquest dimarts (foto: Consell Comarcal)

El ple del Consell Comarcal celebrat abans d’ahir dimarts va servir per aprovar per unanimitat una moció per sol·licitar al Govern de la Generalitat la tramitació urgent dels expedients que permetran dur a terme actuacions encaminades a treure profit de les aigües depurades a les diferents plantes de la comarca. També es demana a l’Agència Catalana de l’Aigua la dotació econòmica corresponent.

En concret, tal com informa una nota de premsa, el Consell Comarcal pensa en dues actuacions: una enfocada a recarregar l’aqüífer de la Tordera i evitar la salinització dels pous que abasteixen 11 municipis del Maresme Nord i l’altra encaminada al subministrament d’aigua als ajuntaments per a usos municipals, principalment neteja viària i de clavegueram i reg de parcs i jardins. Per poder reutilitzar l’aigua depurada cal però un tractament de desinfecció posterior per tal que compleixi tots els requisits sanitaris.

La sol·licitud que es trametrà a la Generalitat i a l’Agència Catalana de l’Aigua demana, com diem, la tramitació d’urgència dels expedients de les obres necessàries i també que s’autoritzi poder subministrar als ajuntaments l’aigua tractada a les depuradores. 

Més notícies

Cultura