El comitè científic que ha d’orientar les accions de la comarca d’adaptació al canvi climàtic posarà deures als Ajuntaments els mes d’abril

Moment de la primera reunió del comitè (que va ser telemàtica) amb Annelies Broekman a dalt a l'esquerra

El programa Ona Maresme va entrevistar ahir la portaveu del comitè científic que ha creat el Consell Comarcal i que els pròxims mesos ha d’orientar i supervisar les accions de la comarca per fer front al canvi climàtic i assolir els indicadors marcats per la Unió Europea pel 2030 en matèria d’emissió de gasos. Es tracta de l’Annelies Broekman, investigadora del CREAF (Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) experta en aigua i canvi global. Broekman va explicar que el propòsit del Consell Comarcal és ara mateix establir una metodologia capaç de reunir tot el coneixement possible (provinent de tots els actors i experts) i després abocar-lo al territori perquè es comencin a implementar accions des de cada municipi. 

El Comitè va celebrar un primer taller on durant un dia els 33 experts que el conformen van fer, a partir d’un diagnòstic exhaustiu, una gran llista de propostes, i el 17 de març en faran un altre d’on hauria de sortir un document de conclusions que es traslladarà als Ajuntaments el mes d’abril. Escoltem Annelies Broekman:

Broekman va assenyalar com a àmbits principals de treball al Maresme la gestió forestal, del litoral, la meteorologia i els recursos hídrics, i va insistir en la idea que en major o menor mesura ha estat la forma com s’han gestionat aquests camps els últims anys la que ha donat peu a l’actual vulnerabilitat. El CREAF es un centre públic d’investigació dedicat a l’ecología terrestre, l’análisi territorial i el canvi global creat per la Generalitat, la Universidad Autónoma i l’Institut d’Estudis Catalans.

Escolta Annelies Broekman:

Translate »