Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 de març de 2024

Comarca

Comarca

El Col·lectius en Xarxa parla amb el nou grup de treball LGTBI de l’Hospital de Mataró

Joaquim Aguilar
Xavi Gener i Mònica Garcia (a baix) amb els conductors del Col·lectius en Xarxa

Dos membres del grup de treball que ha creat recentment el Consorci Sanitari del Maresme encaminat a millorar l’atenció hospitalària a les persones del col·lectiu LGTBI+ han passat aquesta setmana pel Col·lectius en Xarxa de Premià Mèdia. Com va informar el consorci, la iniciativa s’inscriu dins els propòsits del Pla Estratègic 2025, i en formen part professionals de l’Hospital de Mataró i representants de les entitats Furiatrans i Mataró LGTBI i del Servei d’Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal del Maresme. Els convidats del Col·lectiu eren el Xavi Gener, tècnic de cures i representant sindical, i la resident de ginecologia Mònica Garcia. Segons ens van dir la iniciativa encara està en una fase molt inicial, però esperen que esdevingui un referent:

Les funcions que assumeix ara per ara el grup de treball són avaluar si el Consorci és una entitat amable i no discriminatòria; identificar necessitats no cobertes en l’atenció a la salut i proposar millores al Comitè de Direcció; i finalment respondre consultes de professionals, però també aspiren a impulsar accions de formació per al personal. Tot plegat, assenyalen, tenint molt en compte les inquietuds expressades pel mateix col·lectiu LGTBI:

Lideren el grup l’Ana González, cap d’atenció a la ciutadania, Rosa Monteis, referent d’humanització, i el mateix Xavier Gener, membre del comitè de treballadors (CCOO) i activista LGTBI+. 

YouTube player

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura