Segueix-nos!

Marc Rodriguez

30 d'agost de 2015

Futbol

Futbol

El CE Premià per a la 15-16

Marc Rodriguez

El Club Esportiu Premià prepara una nova temporada il·lusionant amb l’objectiu primordial de ser a Primera Catalana el juny vinent i fer-ho amb una base sòlida que es manté del curs passat. Després de quedar-se a les portes d’ascens (a un sol gol davant el Peña San Pedro), la secretaria tècnica del club ha fet bona feina i ha aconseguit que bona part dels jugadors del club renovin el compromís un any més. Hi ha hagut ofertes, però el Premià pot més. Aquest és el fet diferencial. Hem d’explicar que el Club Esportiu Premià manté bona part de la columna vertebral: Pablo a la porteria i l’eix de la defensa per Litus i Julio, amb Gerard i Mati al mig del camp, amb dos homes com Valderes i Xavi Campos que hauran de ser rellevants aquest curs i amb la continuïtat de Fede, Enrique i Nil Massanet a la davantera. Edu Camps al lateral esquerre ha decidit seguir, després de ser indiscutible a la banda la temporada passada, amb el permís de Guti, i una altra bona noticia és que Eric Diaz es quedi. El davanter va ser clau en la recta final de la passada temporada i va demostrar sobradament aportar gols, assistències i qualitat a una línia atacant que a vegades depenia massa de Fede.

És cert que hi ha baixes més que sensibles: un dels millors laterals drets de la categoria, Borja Lozano, va fer les maletes cap al Manlleu de Primera, i la màgia que desprenen les botes d’Àngel viuran a la gespa del camp del Martinenc, també a Primera. Un altre nom clau dels últims anys era Kilian, lateral esquerre, que jugarà al Dosrius el proper curs. Els problemes físics no el van deixar lluir gaire la passada temporada, així que ha decidit baixar el ritme competitiu. Una altra baixa és la d’Àlex Seco, lateral dretà. A l’eix de la defensa, Bassa i Torrecillas són baixa, així que tot el pes torna a recaure en els veterans Julio i Litus, però amb només dos centrals no serà suficient, així que aquesta és una de les parcel·les que el club haurà de reforçar. En l’apartat atacant, Coronado i Marc Pérez no segueixen a l’equip, però en aquest cas sí que hi ha homes d’atac suficients com per a no tenir problemes de cara a gol.

El CE Premià en el primer amistós a Pla d'en Boet de Mataró

                                 El CE Premià en el primer amistós a Pla d’en Boet de Mataró

Les principals novetats d’aquesta temporada s’han dut a terme quasi per obligació, però això no vol dir que no siguin il·lusionants. Jordi Cussó (ex Damm i Barça) és un dels principals atractius per fer-se un fixe al lateral dret. Fer oblidar a Borja és complicadíssim, però t’assegures cobrir la banda amb garanties. La competència de Cussó al lateral dretà serà Larbi, antic juvenil de la casa, que ha demostrat bones maneres en els últims amistosos de pretemporada. On faltarà alguna peça serà al mig del camp. Hem vist a Gerard i Mati de doble pivot i qui també tindrà un paper destacat en la posició serà Xavi Campos. Tant de bo el jugador tingui continuïtat, perquè pot ser una de les peces claus de la temporada. Ha demostrat tenir qualitat en la sortida de pilota, trobant espais i creant joc. Parlant de creació, només Valderas serà la referencia a tres quarts per enllaçar amb la davantera i moure’s pel carril central, així que segurament el club hagi d’incorporar algun jugador d’aquest perfil.

Jordi Costa, nou tècnic, es mira l'equip des de l'àrea tècnica.

                             Jordi Costa, nou tècnic, es mira l’equip des de l’àrea tècnica.

A la davantera és on sembla que hi haurà garanties. La continuïtat de Fede i Eric Diaz donen tranquil·litat a Jordi Costa. Enrique haurà de seguir demostrant que és l’extrem desequilibrant que revolucionava els partits i aquest també pot ser un bon any per Nil Massanet, que podria tenir més minuts. De fet, Massa ha fet bones actuacions a pretemporada, així que aquest any també pot ser clau per a ell. Com a novetats cal destacar l’ascens de Joan, màxim golejador del Juvenil A la temporada passada i l’arribada de Yassim, extrem esquerre, que ha cridat l’interès de més d’un aficionat premianenc, després de guanyar-se més minuts amb el pas dels amistosos i deixar actuacions i detalls tècnics més que correctes.

Faltarà veure si els propers dies es concreten noves arribades: calen un parell de centrals i un migcampista ofensiu per a que la plantilla sigui equilibrada. També esperararem pel sistema que decideix implantar Jordi Costa i si és possible que reconverteixi a algun futbolista. Els últims amistosos han servit de provatures, tant de posicions com de sistemes tàctics, ara faltarà veure quines aplica. La lliga arrenca el proper 6 de setembre, al Municipal, contra el Martinenc B.

Post partit amb el segon tècnic, Rogeli Mas.

                                            Post partit amb el segon tècnic, Rogeli Mas.

Més notícies

Cultura