Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de juliol de 2023

Societat

Societat

El casal de Can Manent col·labora en el projecte solidari ‘Abriga’ i convida la gent gran premianenca a teixir peces d’abric per a infants vulnerables d’arreu del món

Joaquim Aguilar
Dones teixint peces de roba al casal de Can Manent

El Casal d’Avis de Can Manent participa des de fa uns dies en el projecte ‘Abriga’ que impulsa l’ONG Vida Significativa per recollir peces d’abric a infants en situació de vulnerabilitat. El Casal convida la gent gran premianenca a anar a Can Manent els dimarts de 6 de la tarda a 8 del vespre a teixir gorres, peücs, mitjons, mantes o bufs i a donar-los a l’organització perquè els portin a centres d’acollida o directament a famílies vulnerables. 

El projecte Abriga es duu a terme de ja fa dos anys i l’ONG Vida Significativa ofereix diverses formes de col·laborar a institucions i particulars: aportant peces teixides manualment però també, com ha fet el Casal de Can Manent, organitzant tallers o cedint espais per poder ensenyar a teixir a nous voluntaris, actuant de punt de recollida o simplement fent-se ressò del projecte a xarxes socials. De moment ja involucra al voltant de 300 persones que teixeixen a ganxet i per mitjà d’altres tècniques roba d’abric que es donen a centres d’acollida, centres residencials, hospitals o orfenats de tot el món. A finals de l’any passat l’entitat va organitzar una Marató de Mantes per a Ucraïna gràcies a la qual es van enviar més de 200 mantes teixides a mà a l’Hospital San Martí de Muchakevo.

Més notícies

Cultura