Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de maig de 2024

Comarca

Comarca

El cartell de Les Santes reivindica la seva vocació urbana i entrellaça l’art i el barri de Rocafonda

Joaquim Aguilar
El cartell i un moment de l'acte de presentació (foto: Les Santes)

Ahir es va presentar en públic el cartell de la Festa Major de Les Santes de Mataró d’aquest any, una obra que en aquesta ocasió s’ha elaborat per mitjà d’un procés insòlit, ja que l’autor, Mohamed L’Ghacham, hi ha arribat després d’un procés col·laboratiu amb la ciutadania que va donar peu a un mural que ell mateix va pintar en una façana del barri de Rocafonda de Mataró. De tot plegat n’havia de sortir una proposta de disseny del cartell i que ara també es projectarà en tot un seguit d’aplicacions. I el resultat final, que ahir es va poder veure per primer cop, és una fotografia del mural en el context urbà en què va ser pintat, és a dir, emmarcat per carrers i edificis de Rocafonda. Escoltem l’artista en declaracions a La Xarxa:

El text del cartell, d’altra banda, està fet amb una tipografia que recorda les que s’utilitzaven en el cartellisme dels anys 30, com la del cartell de Les Santes del 1936, una Festa Major que va quedar escapçada per la Guerra Civil. 

L’acte de presentació d’ahir, amb presència de l’artista i autoritats, va servir també per presentar la programació de Les Santes d’aquest any, que segons explica el mateix Ajuntament mataroní aposta sobretot pels espectacles i artistes de proximitat. També s’hi va explicar que entre el 5 de juliol i el 4 d’agost el Museu d’Art Contemporani de Mataró acollirà una exposició que recollirà tot el procés participatiu i creatiu dut a terme per l’artista Mohamed L’Ghacham.

Etiquetes:

Les Santes | Mataró

Més notícies

Cultura