Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 d'agost de 2023

Comarca

Comarca

El buc oceanogràfic Miquel Oliver fa aquests dies feines de cartografia del fons marí davant les costes del Maresme

Joaquim Aguilar
El buc Miquel Oliver fa 70 metres d’eslora i està dotat de tres radars, tres ecosondes i sis laboratoris (Foto: Secretaria General de Pesca)

Calella Comunicació ha informat aquests dies dels treballs a la costa del Maresme del buc oceanogràfic Miquel Oliver, a mans de la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Segons expliquen, el vaixell ha estat cartografiant el fons marí que hi ha enfront de la comarca. El mateix Ministeri explica al seu web que aquest buc és un vaixell de 70 metres d’eslora dotat de tres radars, tres ecosondes i sis laboratoris, a més d’un sofisticat sistema de posicionament i de navegació, i que des de l’any 2007 s’encarrega d’explorar el fons marí i d’obtenir dades pesqueres i oceanogràfiques juntament amb dos bucs més. Miquel Oliver va ser un biòleg marí que va estar al capdavant de la Secretaria General de Pesca Marítima entre els anys 1982 i 1986.

Les dues funcions principals del buc són el cartografiat dels fons marins i l’obtenció de dades pesqueres i oceanogràfics. Com diem actualment navega davant del Maresme cartografiant el fons marí; segons el Ministeri, el coneixement d’aquest medi és imprescindible per a una gestió racional i sostenible dels recursos pesquers i, amb caràcter general, per a l’elaboració i el seguiment de les estratègies marines, per això la Secretaria General de Pesca duu a terme una investigació sistemàtica des del 1999. Aquest cartografiat marí ha permès -diuen– explorar més de deu milions d’hectàrees de plataforma i marge continental, convertint Espanya en un dels països amb més coneixement dels seus fons marins. 

Etiquetes:

Litoral

Més notícies

Cultura