Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de setembre de 2023

Comarca

Comarca

El Benvinguts a Pagès 2023 conté 19 propostes al Maresme, una comarca amb 5.300 hectàrees recuperables per a l’ús agrícola

Joaquim Aguilar
Imatge d'arxiu d'una activitat a Canyamars (foto: Consorci de Turisme)

Dinou explotacions i establiments del Maresme s’afegeixen aquest cap de setmana al Benvinguts a Pagès, la convocatòria que impulsa la Generalitat de Catalunya per promoure els productes locals i posar en valor el món rural. Es farà concretament dissabte i diumenge i segons explica el Consorci de Turisme els pagesos maresmencs oferiran activitats com la visita de camps de conreu i explotacions ramaderes i també degustacions de productes, i els allotjaments i restaurants faran menús especials amb el producte de proximitat com a protagonista. En concret prenen part d’aquesta edició des del Maresme 5 explotacions agràries, una activitat de tast a Tordera, 2 allotjaments i 11 restaurants; els podeu trobar tots i també els seus horaris al web de Benvinguts a Pagès.

Es dóna el cas que aquesta edició 2023 del Benvinguts a Pagès coincideix en el temps amb la publicació per part de la Diputació de Barcelona d’un estudi que identificar les terres recuperables per a ús agrícola de la demarcació de Barcelona i de totes les seves comarques: segons assenyalava ahir El Capgròs, al Maresme tenim 5.300 hectàrees que havien estat productives i ja no ho són però que es podrien recuperar i tornar a treballar. Segons s’indica, Argentona és el terme municipal amb més sòl agrícola recuperable (649 ha) seguit d’Arenys de Munt i Tordera, i a Mataró en trobem fins a 370. Premià de Mar i Cabrera, per contra, no en tenen ni una per les dimensions del seu terme i la seva idiosincràsia urbanística i demogràfica. Previsiblement, ni Premià de Mar ni Cabrera tenen cap explotació ni establiment que participi al Benvinguts a Pagès. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura