Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Dues exposicions a Mataró i Argentona donen el tret de sortida a l’any Ràfols Casamada-Maria Girona

Joaquim Aguilar
Xesco Gomar, regidor de cultura de Mataró, Núria Poch, comissària de les exposicions al Maresme, Lluís Bassat i Bernat Puigdollers, comissari de l'Any Ràfols Casamada - Maria Girona

Sengles exposicions a Mataró i a Argentona han servit aquests dies per obrir l’any Ràfols Casamada – Maria Girona, el matrimoni d’artistes que hauria celebrat enguany el centenari del seu naixement a Barcelona. 

A Mataró dimecres s’inaugurava a la Nau Gaudí l’exposició “Ràfols Casamada. Obres de la Col·lecció Bassat”, i va ser l’ocasió perquè s’expliqués tota la programació d’aquest any que retrà homenatge als dos artistes amb convocatòries a tot Catalunya: ho va fer el mateix comissari Bernat Puigdollers. Aquesta mostra conté 44 obres de Ràfols Casamada de la col·lecció Bassat, i a Argentona n’hi ha 13 més també d’aquesta col·lecció en una mostra que es va inaugurar dies enrere. Totes dues exposicions antològiques han estat comissariades per Núria Poch, directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró que formen l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat. La de Mataró, que romandrà oberta fins el 24 de setembre, permet conèixer totes les etapes artístiques del pintor. 

J.Aguilar

Etiquetes:

Pintura

Més notícies

Cultura