Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

22 de març de 2023

Comarca

Comarca

Divendres veu la llum la Ruta de la Guerra Civil del Maresme amb un recorregut inaugural del qual participaran les Conselleres Ubassart i Serret

Joaquim Aguilar
Can Soler, a Caldes d'Estrac, va ser ambaixada britànica durant la guerra i ara és un establiment hoteler (Foto: Consorci de Turisme)

Demà passat divendres 24 de març s’inaugura oficialment la Ruta de la Guerra Civil al  Maresme, un projecte impulsat pel Consell Comarcal i el Consorci de Promoció Turística amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Segons explica una nota de premsa de l’ens comarcal, la ruta en qüestió assenyala i posa en valor escenaris que van tenir un pes específic durant els anys del conflicte bèl·lic i s’estructura en 3 itineraris: Rereguarda i Front, Defensa de la Costa i Ambaixades. Aquest darrer itinerari –afirma el Consell Comarcal- és que atorga la màxima singularitat del Maresme ja que, a partir de 1938, els cossos diplomàtics establerts a Barcelona es van anar traslladant al Maresme. I justament la inauguració de la ruta es farà per mitjà d’un recorregut per l’itinerari senyalitzat de les ambaixades que van estar ubicades als municipis de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt. Serà un acte que es farà com diem divendres al matí, a partir de les 9:30h, i que comptarà amb l’assistència de les conselleres de Justícia, Gemma Ubassart, i d’Acció Exterior, Meritxell Serret, a més del president del Consell Comarcal, Damià del Clot, els alcaldes de Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt (Òscar Baró i Víctor Llasera), el president del Consorci de Turisme Joaquim Arnó i representants del cos consular. El tomet començarà al Passeig dels Anglesos de Caldes d’Estrac.

Val a dir que el febrer de l’any passat, el ple del Consell Comarcal va aprovar l’adhesió a la  Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya, una plataforma creada pel Memorial Democràtic que agrupa indrets del territori català representatius de les lluites pels drets democràtics des de la Segona República fins la transició democràtica.

Més notícies

Cultura