Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 d'abril de 2022

Comarca

Comarca

Disturbis greus al barri de Rocafonda, a Mataró: un enfrontament entre policies locals i veïns acaba amb la crema d’una furgoneta i d’una desena de contenidors 

Joaquim Aguilar

El barri de Rocafonda de Mataró ha estat l’escenari d’un episodi greu d’aldarulls i violència des d’ahir al vespre i durant la nit passada. Segons informa El Capgròs, tot va començar quan un agent de policia va demanar al conductor d’un vehicle aparcat en doble fila al carrer Picasso que tragués el cotxe. El propietari del vehicle, diu l’article, va reaccionar de forma airada i es va enfrontar a crits al policia, i això va fer que acudissin a l’indret fins a quatre patrulles per controlar la situació, però aquest desembarcament d’agents va generar crispació entre un grup nombrós de veïns que hi havia per l’indret, que van rebre la comitiva policial amb hostilitat. Així, el grup de policies van quedar encerclats per desenes de persones que, des de la vorera i també des de balcons, els escridassaven i fins i tot els van llançar objectes com ampolles de vidre, un casc de moto o taronges. Això va fer marxar del lloc el grup de policies, però l’enrenou no va quedar-se aquí perquè aquesta nit s’han produït un seguit d’actes vandàlics al barri, on s’han cremat una furgoneta de l’empresa de neteja i una desena de contenidors. 

L’alcalde David Bote s’ha manifestat sobre aquests incidents amb una publicació a xarxes socials on afirma que “a Mataró no hi caben comportaments violents, vinguin d’on vinguin, els condemno rotundament i dono tot el suport a la Policia Local, que està fent una gran feina”. També ha assegurat que s’estudiaran “els fets per prendre les mesures necessàries per mantenir l’ordre i la convivència”.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura