Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de juny de 2023

Comarca

Comarca

Detenen dos membres del Sindicat d’Habitatge de Mataró en el marc d’un desnonament al barri de Rocafonda

Joaquim Aguilar
Moment en què els Mosso s'enduien una de les detingudes (Foto: Sindicat d'Habitatge de Mataró)

Dos membres del Sindicat d’Habitatge de Mataró van ser detingudes ahir pels Mossos d’Esquadra en el marc d’un desnonament que es duia a terme al barri de Rocafonda. Segons informa El Capgròs, l’acció policial va donar peu a un enfrontament entre un grup de manifestants i els agents dels Mossos, a qui fins i tot se’ls van llançar ous i farina. La policia indica que als detinguts se’ls acusa d’atemptat a l’autoritat i també asseguren que diversos agents van patir contusions. Es desnovava una família amb fills menors d’un habitatge al carrer Mèxic. Segons el Sindicat la família porta 20 anys residint en aquest immoble que van adquirir per mitjà d’una hipoteca. Posteriorment van pactar un lloguer social amb el banc, però aquest es va vendre el pis a un fons voltor que ara -segons el sindicat- ha fet cas omís d’aquest acord, ha deixat de girar rebuts i ha impulsat el desallotjament per via judicial. 

Ahir a la tarda els Mossos van acudir a l’indret amb cinc furgonetes d’antidisturbis i els manifestants van intentar impedir l’acció, cosa que va desembocar en els enfrontaments i també en les detencions. Després d’això un grup dels manifestants van acompanyar aquestes dues persones fins la comissaria dels Mossos. Escoltem una de les portaveus del Sindicat, que també ho és de la Xarxa d’Habitatge, l’Emma Puig, davant les dependències policials. Assegura que les detencions no es van fer pròpiament per haver intentat impedir el desnonament:

Els dos detinguts han passat la nit al calabós i aquest matí el Sindicat havia convocat de nou una concentració davant dels Jutjats de Mataró per donar-los suport. En el moment de tancar aquesta informació la concentració encara esperava davant l’edifici que les dues persones fossin posades en llibertat.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura