Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

16 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Detenen a Mataró una banda que robava vehicles i els feia arribar a Gàmbia en contenidors industrials

Joaquim Aguilar

A Mataró els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 11 passat cinc persones que s’havien especialitzat a robar vehicles i enviar-los a Gàmbia en contenidors industrials. Segons nota del cos policial, en concret se’ls deté amb càrrecs de robatori i furt d’ús de vehicle, delicte de falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminal.

La investigació va començar el novembre de 2022 arran d’un d’aquests robatoris, quan ja es va poder determinar que el grup treia els vehicles robats fora del país per vendre’ls a Gàmbia. El desembre ja hi va haver una primera detenció, però posteriorment es va crear un equip amb diverses unitats de Mataró i es va activar un dispositiu específic. La labor policial va permetre descobrir que el grup estava integrat almenys per set persones que disposaven d’una infraestructura i coneixements adequats per al robatori de vehicles i que actuaven en un àmbit territorial extens. Sostreien vehicles ja matriculats, però pràcticament nous, i se’ls emportaven a Mataró on els amagaven, els treien la placa de matrícula original i fins i tot en algun cas havien esborrat el número de bastidor. 

Els detinguts van passar a disposició judicial a Mataró el 13 de gener i el jutge va decretar-ne la posada en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.

J.Aguilar

Més notícies

Cultura