Detenen a Mataró un grup organitzat de 8 persones que ocupava pisos i els oferien a persones sense recursos

Tram de la Ronda O'Donnell de Mataró

A Mataró ahir transcendia la detenció el 19 de juliol, abans d’ahir, de 8 integrants d’una màfia dedicada a l’ocupació d’habitatges que després oferien a canvi de diners. Segons informava El Capgròs, després de dos anys de seguiment per l’augment de les ocupacions a la capital del Maresme, la investigació es va posar en marxa fa sis mesos, i va conduir a aquest grup d’homes d’entre 21 i 37 anys. Durant la fase inicial es va constatar que 56 ocupacions de les registrades les havia fet un grup de 10 persones que funcionava com si es tractés d’una immobiliària: un cop ocupat l’habitatge l’oferien a persones sense recursos per una quantitat d’entre 1.500 i 3.000 euros. 

L’organització estava molt jerarquitzada i cadascú tenia funcions molt específiques: el cap dirigia petits grups especialitzats en la recerca de pisos i clients potencials; també disposaven d’especialistes en l’obertura de portes i d’un servei de mudança. L’activitat cobria la ciutat de Mataró però també rodalies, i no es descarta que ho hagin fet en altres municipis catalans. 

Després de la detenció, el jutge del Jutjat d’Instrucció número 5 de Mataró ha deixat en llibertat amb càrrecs els vuit integrants del grup.

Translate »