Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de maig de 2024

Habitatge

Habitatge

Desnonament al carrer Núria avui d’un veí vulnerable que demostra, segons la Xarxa d’Habitatge, que no s’està complint la moratòria estatal

Joaquim Aguilar
Dispositiu policial al peu de l'edifici on s'ha fet el desnonament (foto: Xarxa d'Habitatge)

Aquest matí s’ha executat el desallotjament d’un veí premianenc d’edat avançada al carrer Núria que segons la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme té una invalidesa reconeguda mèdicament i per tant hauria de ser considerat persona vulnerable, i se l’ha desallotjat a més a més d’un pis propietat de Caixabank, que és un gran tenidor. Segons la Xarxa, doncs, una nova infracció de la moratòria dels desnonaments de persones vulnerables i sense alternativa habitacional que estipula un reial decret del govern estatal i que està en vigor fins el desembre d’aquest any. Escoltem la Cèlia Appel, de la Xarxa:

Des de les 6 de la matinada s’havien concentrat al carrer Núria un grup d’una cinquantena de membres de la Xarxa per mirar d’impedir l’operació, que s’ha dut a terme amb l’ajuda de 4 furgones de Mossos d’Esquadra. En un moment donat, tal com mostren les imatges que ha publicat aquest col·lectiu, els agents antidisturbis han fet ús de la força per retirar concentrats de l’entrada de l’edifici i han colpejat algunes persones, motiu pel qual s’ha avisat el Servei d’Emergències Mèdiques. La Xarxa també ha denunciat brutalitat policial:

Era ja el 5è intent de desnonament d’aquest veí, que fins ara havia aconseguit impedir la Xarxa d’Habitatge. Avui la comitiva judicial ni tan sols ha acceptat negociar i finalment s’ha consumat el llançament. Val a dir que ahir la Xarxa va celebrar una assemblea popular a la plaça Maresme per preparar la concentració d’aquest matí.

Més notícies

Cultura