Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de març de 2023

Successos

Successos

Desmantellat un prostíbul a Premià de Mar en el marc d’una operació a nivell estatal que ha permès alliberar 16 dones xineses que treballaven forçades

Joaquim Aguilar
Dormitori del prostíbul que s'ha desmantellat a Premià de Mar (foto: Policia Nacional)

La Policia Nacional informava ahir a través d’agències d’un operatiu recent que ha permès desmantellar fins a 9 prostíbuls que explotava una mateixa xarxa criminal a diferents poblacions de l’Estat, un dels quals estava a Premià de Mar. Com a resultat de l’operació, que es va iniciar amb una investigació el gener de 2022, han estat detingudes 7 persones de nacionalitat xinesa a Sabadell i a Barcelona, i han estat alliberades 16 dones també xineses que exercien la prostitució de manera forçada.

La informació que s’ha publicat, que no indica quan es va procedir a les detencions i a desmantellar els prostíbuls, explica que a partir d’uns anuncis de serveis sexuals a Sabadell que es van localitzar en una pàgina web va començar la investigació i es va començar a coordinar un operatiu entre diferents brigades de policia de diferents ciutats com Palamós, Alacant, Inca o, com diem Premià de Mar. En un moment donat i de manera simultània es va entrar en aquests immobles i es va descobrir que les 16 dones eren obligades a prostituir-se per mitjà de coaccions i aprofitant-se de la seva situació de vulnerabilitat, i també que vivien i treballaven (sovint en els mateixos espais) en condicions d’insalubritat. Les dones (9 dels quals estaven en situació irregular) van ser ateses immediatament per serveis d’atenció social de les respectives comunitats autònomes. 

Als set detinguts se’ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva i contra els dret de ciutadans estrangers.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura