Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 d'octubre de 2023

Serveis

Serveis

Descens de la criminalitat a Premià de Mar d’un 10,7% que l’alcalde associa sobretot als reforços en el servei policial

Joaquim Aguilar
Agents de la Policia Local de Premià de Mar

Millora sensible dels índexs de criminalitat registrats a Premià de Mar el primer semestre de 2023: el Ministeri de l’Interior ha publicat els registres del conjunt de municipis de l’Estat a partir de les dades que li faciliten els diferents cossos policials i a Premià de Mar entre gener i juny ha disminuït la criminalitat d’un 10’7% respecte del mateix període de l’any 2022. En concret, si l’any passat es van acumular un total de 759 infraccions penals durant aquests 6 mesos aquest any n’han estat 678. Aquesta disminució, segons la comparativa que ha fet l’ACN entre municipis, situen Premià de Mar com la tercera població catalana on ha baixat més la criminalitat darrere de Sant Quirze del Vallès i Ripollet. 

De tot plegat se n’ha felicitat l’alcalde Rafa Navarro, actual responsable de l’àrea de seguretat, tot i que ha advertit que són dades que cal ponderar molt, com quan no són tan positives. Amb tot, ho ha atribuït sobretot a les noves prestacions del servei policial i ha anunciat que aviat arriba una altra novetat en matèria de patrullatge que també s’hauria de notar en aquests informes:

Per tipologies ens trobem que, en un gran apartat anomenat ‘criminalitat convencional’, la infracció més comú al nostre municipi són els furts, amb 117 infraccions (per 137 l’any 2022). Després hi ha els robatoris amb força a domicilis o comerços (35, 23 dels quals són a domicilis i que en total en són 5 menys que l’any passat) i en tercer lloc hi ha els robatoris amb violència i intimidació (29, que en són dos menys que l’any anterior). El quart delicte més habitual són les sostraccions de vehicles, amb 11 infraccions (4 menys que el 2022). A la part baixa de la taula trobem els delictes greus i menys greus de lesions (6) i els delictes contra la llibertat sexual, que han passat de 7 a 3.  En tràfic de drogues no es consigna cap infracció, quan el 2022 se’n van registrar 2. Més enllà d’aquesta ‘criminalitat convencional’ hi ha un apartat de ‘cibercriminalitat’ on hi trobem la xifra més alta d’infraccions del període: 157, una més que l’any 2022.

Escolta les declaracions de Rafa Navarro:

Etiquetes:

Crim | Policia

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura