Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 d'abril de 2023

Comarca

Comarca

Demà passa per Premià de Mar la Marxa de la Retirada, que avui ha iniciat una travessa fins al sud de França d’homenatge als exiliats de la Guerra Civil

Joaquim Aguilar
Els expedicionaris han estat aquest matí al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona abans d'iniciar la marxa (Foto: UGT)

Demà al matí passarà per Premià de Mar la Marxa de la Retirada, una marxa de 4 dies organitzada per diferents col·lectius memorialistes catalans amb el suport de l’Associació La Desbandà de Màlaga que ha començat aquest matí i que uneix Barcelona amb Argelès-sur-Mer, on s’arribarà diumenge. 

Es tracta d’una iniciativa gestada a Andalusia de tribut als espanyols que es van exiliar després de la Guerra Civil i que aquest any té per primer cop una convocatòria a Catalunya. El partit premianenc En Comú Podem feia una crida fa uns dies a rebre els expedicionaris demà divendres, i també va convidar alguns dels impulsors a una xerrada al seu local. Ahir al ple municipal la regidora Lole Morilla ho recordava i l’alcalde va expressar …

En concret demà divendres l’etapa sortirà de Montgat a dos quarts de 9 del matí (després que els expedicionaris hagin dormit a Badalona) i s’anirà fins a Mataró pels diferents passejos marítims del Baix Maresme. S’espera que arribin a Premià de Mar pels volts de les 10 del matí, i que s’arribi a Mataró cap a quarts de 12. Allí es farà un acte a la platja del Callao i un dinar de germanor amb la colla castellera Capgrossos de MAtaró. A la tarda, entre altres coses, es visitaran algunes tombes de brigadistes internacionals. L’endemà l’etapa arribarà fins a Blanes. 

Etiquetes:

Guerra Civil

Més notícies

Cultura