Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

5 de desembre de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Crida reclama de nou informes ambientals sobre les obres a la platja i el govern espera que el Ministeri respongui a una petició per reunir-se amb els grups

Joaquim Aguilar
Foto d'avui dels treballs d'abocament de sorra a les platges del centre

Crida Premianenca ha tornat a reclamar públicament que es faciliti informació als grups municipals sobre l’evolució de les obres al litoral i també que se’ls faci avinent l’informe previ del Ministeri sobre impacte ambiental. Ahir a l’espai d’opinió dels grups municipals el regidor Pere Ramoneda recordava que aquesta petició s’ha formulat reiteradament (al ple municipal i per altres vies) però que encara no s’ha obtingut la informació. Justament al ple municipal de novembre el regidor de front litoral Antoni Subirà va respondre a Crida que s’havia demanat a Madrid no només aquesta informació sinó també la celebració d’una reunió de la responsable de l’obra (en nom del Ministeri per la Transició Ecològica) amb representants dels grups premianencs. Ahir dilluns, però, aquesta sol·licitud encara no havia obtingut resposta, segons ens va dir Subirà. Escoltem Ramoneda ahir a Premià Mèdia i Antoni Subirà al ple de novembre:

Val a dir que el gener de 2021 el BOE va publicar el que es coneix com la ‘declaració d’impacte ambiental’ del projecte que aleshores es plantejava també per a les platges del Masnou, i que després d’això, el juny d’aquest any, representants del Ministeri van venir a Premià de Mar a explicar l’actuació en un acte públic. Segons Crida premianenca, en aquest acte el Ministeri va oferir-se a facilitar informes previs d’impacte ambiental i també posteriors a l’inici dels treballs, però com diem encara no s’han lliurat a l’Ajuntament. 

Recordem, d’altra banda, que aquests dies continuen els treballs del Ministeri a les platges del centre del municipi, que ja han entrat a la fase final; concretament es continua abocant sorra per mitjà d’un vaixell draga, sorra que servirà d’una banda per generar platges però també per recuperar una via de pas de les màquines fins l’espigó de l’estació. Quan s’hagi habilitat aquest pas, les maquines hi accediran i finalitzaran aquesta infraestructura. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura