Continua l’allau de robatoris de material informàtic a centres educatius de Mataró

Foto: Mossos d'Esquadra

Allau de robatoris en centres educatius de Mataró les últimes setmanes. Com informava TVMataró ahir, aquest novembre haurien entrat, com a mínim, en 3 instal·lacions i en tots 3 casos s’haurien endut ordinadors i material electrònic, tots ells casos que estan sent i investigats per Mossos d’Esquadra.

L’últim assalt ha tingut lloc aquest cap de setmana passat a l’Institut Escola Mar Mediterrània, on segons aquesta informació van entrar fins a 3 cops durant la nit de dissabte i es van endur una quinzena d’ordinadors i 2 telèfons mòbils, a més de causar diversos desperfectes. Aquest centre ja ha patit altres robatoris i és dels més afectats de la ciutat: l’any 2021 va patir fins a 5 entrades similars, i des del 2017 han patit robatoris o actes vandàlics fins a 18 vegades. Per això, ahir van fer una concentració per mostrar el seu malestar. Però com diem no és l’únic centre que ha patit assalts: l’Institut Miquel Biada n’ha patit un altre aquest novembre, i com en l’anterior els lladres es van emportar una trentena d’ordinadors portàtils de cop. I com en el cas del Mar Mediterrània, van patir el robatori just quan havia arribat material informàtic al centre. I encara l’Institut Puig i Cadafalch denuncia un robatori la nit de l’1 al 2 de novembre, i en aquest cas es van endur una quinzena d’ordinadors.

L’Ajuntament ja fa un cert temps que destina recursos a lluitar contra aquesta situació i ha dedicat inversions importants en mesures de seguretat als centres. 

Translate »