Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 d'octubre de 2010

Cultura

Cultura

Contes al Museu i la creació d’un grup de suport a l’alletament, actes del cap de setmana

Joaquim Aguilar
L’inici d’un cicle de contes interactius al Museu i el naixement d’un grup de suport a l’alletament matern destaquen entre les convocatòries del cap de setmana. A la Sala Premiart, d’altra banda, s’hi inaugura una mostra doble del pintor premianenc Joan Antoni Vidal, mentre que el Patronat programa la producció francesa 'Villa Amalia'.

L’inici d’un cicle de contes interactius al Museu i el naixement d’un grup de suport a l’alletament matern destaquen entre les convocatòries del cap de setmana. A la Sala Premiart, d’altra banda, s’hi inaugura una mostra doble del pintor premianenc Joan Antoni Vidal, mentre que el Patronat programa la producció francesa ‘Villa Amalia’.

Fem ruta ara per les convocatòries culturals i lúdiques del cap de setmana. Com ja ha passat altres vegades, un cap de setmana de pont en què minven bastant les propostes en relació a altres setmanes, sobretot si el comparem a l’allau d’activitats que vam tenir el cap de setmana passat. Amb tot podem consignar algunes cites interessants d’àmbits prou variats.

Comencem per una exposició: els AAPP no falten a la seva cita quinzenal i aquest vespre, a 2/4 de 8 ens conviden a la inauguració d’una mostra de pintures del premianenc Joan Antoni Vidal, un membre veterà d’aquesta associació. La mostra es divideix en dues temàtiques: a la sala de dalt, paisatges anglesos (es veu que la dona de Vidal és anglesa i hi passen temporades) i a la sala de baix, visions de la Pedrera de Barcelona.Vidal va viure durant anys just al darrera d’aquest edifici. La mostra, com diem, s’inaugura avui a la Sala Premiart i la podeu visitar fins el 17 d’octubre.

Ara fem un salt al diumenge i a dos actes que coïncideixen a les 12 del migdia. Podríem dir que tots dos tenen a veure amb la mainada però d’una manera molt diferent. El primer s’adreça als nens més petits, als nens lactants i sobretot a les seves mares. Al Taller de Ioga, carrer Dr Fleming 22, s’inaugura, atenció, un grup de suport a la lactància materna. Segons explicaven ahir a la Drecera la Irene Valls i la Mònica Calvo, una iniciativa motivada per les dificultats que sovint es troben moltes mares quan volen alletar els seus nadons.

Es dóna el cas que el naixement d’aquest grup premianenc coincideix amb la setmana internacional de la lactància materna. Aquest grup funcionarà com un grup de suport i està format per mares amb experiència pròpia sobre lactància i serà conduit per una assessora amb formació específica avalada per la Federació Catalana de grups de suport de l’Alletament matern. Tot plegat, ja ho hem dit, al Taller de Ioga, Fleming 22, diumenge a les 12.

I a la mateixa hora, i ara en un terreny estrictament lúdic i didàctic, una activitat que tindrà lloc al Museu de l’Estampació i que tindrà continuïtat cada 2n diumenge de mes. Es tracta de d’un cicle de contes i jocs sobre el món tèxtil en la seva vessant històrica, tècnica i artística. En la primera edició, s´explicarà el conte “Segueix el fil”, i tot seguit es farà el joc que porta el mateix nom. La responsable d’exposicions temporals del Museu Maria Teresa Canals explicava al ‘Tot d’Una’ que la idea va sorgir conjuntament amb la conta-contes Maria Àngels Gil. Ens informen que en aquesta primera sessió el públic podrà conèixer, a partir de l´explicació del conte i el joc de pistes, l´origen i la fabricació de teixits de cotó, llana, lli i seda. L´activitat, al mateix Museu i com diem, a les 12 del migdia, és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

I tanquem agenda com és habitual al Patronat, que novament ens fa la seva proposta cinematogràfica. En aquest cas, ‘VILLA AMALIA’, una producció francesa dirigida per Benoît Jacquot i protagonitzada per Isabelle Hupert. Pel que hem sabut, un drama intimista que explica la història d’una cèlebre concertista de piano que, després de descobrir la seva parella fent un petó a una altra dona, decideix deixar enrera la seva vida i anar-se’n sense un destí fix. La podreu veure demà dissabte 9 a les 22.30 i diumenge a les 19.00h.

Etiquetes:

Agenda

Més notícies

Cultura