Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de juny de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Contenidors tancats en 3, 2, 1…

Joaquim Aguilar
Bateria de contenidors avui a la plaça Nova

Avui es completa el procés de tancament dels 400 i escaig nous contenidors de brossa de Premià de Mar, per bé que dues bateries del barri Maresme romandran encara obertes fins dimarts perquè l’Ajuntament hi vol fer un reforç informatiu ja que és el sector on s’han registrat més impropis i brossa a terra. Amb tot, segons ha dit avui el regidor de medi ambient Pep Ripollès, el procés s’haurà enllestit de forma satisfactòria i moltes menys incidències de les que es preveien. Ripollès ha assenyalat com a incidència més habitual la brossa a terra i l’abocament d’impropis al contenidor del vidre (fins al punt que es podria plantejar, ha dit, el seu tancament) i també actes vandàlics com el pintat amb esprai de lectors de targeta, que no han impedit però que els contenidors funcionessin. Aquestes incidències han demanat que els equips de l’empresa concessionària haguessin de dedicar temps a recollir bosses o netejar contenidors, cosa que els ha restat capacitat, ha explicat el regidor, per altres tasques com la instal·lació de les noves papereres. Pel que fa a la problemàtica que es va produir fa setmanes amb l’obertura de contenidors, Ripollès ha dit que després de retirats els tambors interiors la incidència s’ha resolt, però també ha admès que Acciona no els ha rescabalat encara d’una disfunció que l’Ajuntament considera que demana una compensació econòmica.

Una altra circumstància que ha destacat el regidor és “la bogeria” de peticions de targeta i canvis de bateries que s’han hagut d’atendre aquests dies a l’Ajuntament, fins al punt que ja s’ha arribat -ha remarcat- al 95% de domicilis amb targeta. Amb relació a aquest tema també ha explicat que en tot el procés només 11 domicilis han retornat les targetes que van adquirir en el seu moment i que d’aquests 11, 6 s’han acabat fent enrere i han tornat a l’Ajuntament per recuperar-la. 

Pep Ripollès ha tornat a aplaudir en termes generals la resposta que hi ha hagut fins ara de la ciutadania, per bé que ha condemnat els actes vandàlics i l’incivisme, i ha dirigit també una reprovació concreta als comerços que han continuat usant els contenidors i que, com ha passat en alguns casos, quan se’ls han trobat tancats han deixat la brossa a terra. 

Finalitzat el procés de tancament, ha dit Ripollès, a partir d’ara ja es podrà disposar de dades fiables sobre el comportament dels veïns amb la separació de brossa (la previsió és que es pugui fer un primer balanç precís passat l’estiu) i aleshores, més enllà de les repercussions que això tingui en la taxa, aplicar seguiments i accions específiques sobre els sectors i les bateries on es detecti que no s’està fent correctament la separació de brossa. També es preveu, ha dit, continuar fent campanyes divulgatives i de conscienciació per consolidar la incorporació dels nous hàbits.

Etiquetes:

brossa | Pep Ripollès

Més notícies

Cultura