Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Consell Comarcal i Maria Rovira defensen la potencialitat artística i social de la nova Fundació Crea Dance

Joaquim Aguilar
Joaquim Arnó i Maria Rovira a l'Ona Maresme

Ahir van parlar a l’Ona Maresme d’aquesta casa el vicepresident 1r del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, i la coreògrafa mataronina Maria Rovira de la nova fundació que s’ha presentat aquesta setmana Crea Dance, un model d’institució pioner a Catalunya que s’impulsa des de l’àmbit público-privat i que es proposa el triple repte de donar suport i projectar l’activitat artística de la comarca (sobretot en el camp de la dansa i les arts escèniques), oferir formació i generar també recursos dirigits a l’àmbit social, especialment en l’àmbit de la diversitat funcional, la vellesa i la infància. Escoltem Arnó i Rovira, que ens explica que la iniciativa té molt a veure amb experiències que ha conegut arreu del món:

Segons va explicar Arnó, les primeres experiències en l’àmbit social ja s’han iniciat amb la Fundació El Maresme i ara es vol contactar amb cinc organitzacions més de la comarca que treballen en aquest terreny. La voluntat del Consell Comarcal és obrir cada any una nova línia social. I, segons va dir, també s’ha començat a despertar també l’interès dels Ajuntament, a qui es convida a implicar-se en el projecte. 

La nova fundació es va presentar a Mataró abans d’ahir dimecres. El Consell Comarcal forma part del seu patronat a través del mateix Joaquim Arnó i del Conseller de Serveis a les Persones Marc Bosch. També en formen part les clíniques Fertilab amb la seva fundadora, Marta Antich, com a presidenta. Val a dir Maria Rovira té la seva pròpia companyia de dansa, que es diu Crea Dance Company. La seva última producció, ‘Odissea’ està ara mateix nominada a 5 premis MAX. 

Mira l’entrevista a Arnó i Rovira a l’Ona Maresme:

YouTube player

J.Aguilar

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura